WigWam – Terschelling

Restaurant WigWam bevindt zich in West-Terschelling, het gezellige dorpje in de haven van Terschelling. Het restaurant beschikt over een ruime keuze aan burgers, met iedere maand een speciale burger van de maand. Ga voor de Classico, de 100% rundburger met sla, tomaat, ui en augurk of vervul je snackbehoefte na een avond stappen met de Hangover burger, een 100% rundburger met sla, tomaat, augurk, ui, bacon en ei. Zelfs wanneer je date vegetarisch is zit je hier op de goede plek. De Miss Veggie Burger is een heerlijke groenteburger met sla, tomaat, augurk en ui. Naast het ruime aanbod aan burgers, heeft het restaurant ook nog veel andere heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten te bieden. Geniet van een heerlijke burger met een lokaal biertje on the side van de Terschellinger Bierbrouwerij en je avond is compleet.

wigwam-burgers-manman wigwam-burgers-friet-manman

Zaika – Leeuwarden

De burgers bij Zaika zijn heerlijke, handgemaakte burgers. Door middel van verse ingrediënten en kruiden krijgen de burgers een unieke smaak. De burgers worden op de grill gebakken, waardoor ze de volle smaak behouden. Naast de handgemaakt burgers, krijg je vers gemaakte frietjes bij je bestelling. Zit jouw burger niet tussen het ruime aanbod, wat bijna onmogelijk lijkt. Maar dan heb je ook nog de optie om je eigen burger samen te stellen. Eerst kies je een broodje, vervolgers de burger. Ga je voor de traditionele rundvleesburger, of juist voor een falafel veggie of zalmfilet? Vervolgens kun je zoveel toppings kiezen als je wilt en om je burger helemaal af te maken kies je je favoriete saus. Zo stel jij jouw persoonlijke burger samen en weet je zeker dat je hier nog een keer terug wilt.

zaika-burgers-manman

Double B – Leeuwarden

In een klassiek pand in het centrum van Leeuwarden vind je het restaurant Double B, wat staat voor Beer & Burgers en Back to Basic. Waan je in de sixties en seventies binnen het nostalgische interieur en met de muziek van onder andere de Bee Gees, The Beatles en de Stones. Met lekker weer kun je genieten van je samengestelde burger in de grote, sfeervolle binnentuin van het pand. Houd je van focaccia, liever waldkorn of blijf je bij het traditionele broodje? Kies het soort vlees (of vis of vega) burger dat je wilt met de toppings en de saus, waarvan jij denkt dat het een super combinatie is. Niet genoeg aan een burger? Voor €1,50 kun je al verschillende gerechten voor erbij bestellen.

doubleb-binnentuin-burgers-manman doubleb-burgers-manman

Ga je binnenkort op stedentrip naar het mooie Friesland? Dan heb je in ieder geval een plek om te eten. En als je er toch bent, neem dan ook zeker een kijkje bij Boschplaat, het donkerste gebied van laagland Europa, wat betekent dat hier een onwaarschijnlijk mooie sterrenhemel te bewonderen is. Een minder bekende, maar hele toffe plek in Nederland.