In elke vriendengroep zitten verschillende types. Zo heb je de bodybuilder, de clown, het stijlicoon, de player, die vriend die altijd afzegt en ga zo maar door. Maar welk type je ook bent, je dient altijd een goede vriend te zijn voor de mensen die dicht bij je staan. Volg de volgende gedragsetiquette en creëer die perfecte bromance met je beste vrienden.

Betaal mee

Het spreekt misschien voor zich dat iedereen meebetaalt tijdens een avondje in de kroeg, maar dat is het niet. Als jullie samen in de kroeg zijn, is het niet oké als jij elke keer verdwijnt op het moment dat er nog een rondje gehaald moet worden. Dat niemand er wat van zegt, wil nog niet zeggen dat het niemand is opgevallen. Het is iets kleins, maar indien je jouw vrienden laat zakken op dit punt kan het zorgen voor frustratie.

Overtref je vrienden niet

Als jouw vriend je opbelt met goed nieuws, probeer hem dan op dat moment niet te overtreffen. Wees blij voor een ander. Jouw moment of fame komt later wel. Als het zo belangrijk was, dan had je voordat hij jou opbelde allang aan de telefoon gehangen. Loop daarnaast niet weg met iemand anders zijn nieuws. Niemand houdt ervan als zijn grap bijvoorbeeld wordt gejat.

bromance man man 01

De ex is off limits

Het maakt niet uit of de relatie van jouw maat een maand, een jaar, of vijf jaar geleden uit is gegaan. De ex is off limits, zelfs als hij zegt dat het hem niet uitmaakt. Bro code.

Help elkaar

Ook dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar help elkaar. Sommige vrienden zullen misschien niet snel om hulp vragen, maar kunnen het wel heel erg waarderen als jij het aanbiedt. Gaat je maat verhuizen en heb je geen super belangrijke afspraken? Dan is het jouw taak om naast hem te staan en die dozen te sjouwen of die muur te verven, net zoals het zijn taak is om bier en pizza te regelen voor die dag. De kleine dingen scheppen een band.

Ga erop uit

Een vriendschap moet je onderhouden. Naast het feit dat jullie geregeld in de kroeg te vinden zijn, is het ook belangrijk om andere activiteiten te ondernemen. Houden jullie van voetbal? Bezoek een spannende wedstrijd. Ga gezellig bowlen of bezoek de beste steakrestaurants van Nederland. Genoeg toffe activiteiten die jij en je maten samen kunnen doen.

Goede vrienden zijn niet alleen fijn om in je omgeving te hebben, onderzoek wijst uit: een bromance maakt je gelukkiger dan een liefdesrelatie.