Er omheen draaien, wees straight tegen je bro

Als je met een waarschuwing begint om een statement te maken, dan ben je klaar om een vriend te beledigen. Wat na deze woorden volgt, is nimmer positief. Als er iets is, draai er niet om heen en zorg dat je antwoord straight is.

Een slok van elkaars bier nemen

Misschien wel één van de belangrijkste bromance regels: je deelt geen bier. Zo simpel is het. Get your own! Je deelt al alles met je vrienden: je favoriete pizza, je games, je huis en nog zoveel meer.

Vertellen tegen zijn vriendin dat hij vreemdgaat

Wij gaan er niet vanuit dat je vreemdgaat, maar stel dat… Het is nooit jou taak om deze rol op je te nemen, wel kan je hem adviseren om dit bespreekbaar te maken met zijn vriendin. Weet je plaats, en steun je bro.

rustig aan

Zeggen dat hij rustig moet doen

Het laatste wat je maatje gaat doen is rustig doen, wanneer je hem hiertoe commandeert. Zorg dat hij tot een oplossing komt of zijn gedachten op iets anders zet.

Ik hou van jou

Deze woorden hoef je niet uit te spreken. Je weet het van elkaar. Je steunt elkaar, je lacht met elkaar en je kan elkaar zo nu en dan een knuffel geven. Deze vier woorden bewaar je voor je liefje of je ouders.

Dat is waarom je nog steeds geen vriendin hebt

In een bromance hoef je niet denigrerend naar elkaar te zijn, zeker niet als het gaat om een relatie. Geef hem gerust tips over hoe hij zich beter kan doen voorkomen bij de vrouwtjes, of vraag waaraan hij behoefte heeft.

Al met al is het slim om de bromance regels goed in je achterhoofd te houden, want een bromace maakt je gelukkiger dan een liefdesrelatie.