Waarom is je broer je beste vriend?

Maar tot op de dag van vandaag is je broer de persoon bij wie je altijd terechtkan. En wel om de volgende redenen.

kinopoisk.ru

Hij is eerlijk

Je broer zal het altijd zeggen als ‘ie het niet met je eens is. Zelfs als hij het met je eens is. Daar is het je broer voor. Je kant altijd een opmerking verwachten over het eten dat je besteld, het meisje dat je meeneemt, de schoenen die aanhebt, je politieke mening, enzovoort. Vaak in een vorm als deze: “Neem je zo’n wijvendrankje?”. Je denkt dus altijd twee keer na over wat je denkt, zegt en doet.

Schaamteloos dronken worden

Zo’n broer-avond die weer totaal uit de hand loopt. Die drie biertjes zijn onderhand veranderd in zes whiskey en drie Jäger. Dan weet je hoe laat het is. Escalatie staat voor de deur. Jullie bewandelen weer een boevenpad waar Nucky Thompson jaloers van wordt. Jullie zijn weer lager gegaan dan de Dode Zee. Gelukkig is het je broer en hoef je je geen zorgen te maken dat jullie daden het daglicht de volgende ochtend bereiken.

broer-2

Jullie hebben dezelfde humor

Jullie delen eenzelfde humor. Grappen die je met niemand anders deelt. Bijvoorbeeld als jullie samen jullie ouders lekker belachelijk aan het maken zijn, omdat ze het geluid van hun iPhone niet zachter krijgen.

Je komt voor jezelf op

Ja, je bent weer een afgeblaft door je manager of je schoonmoeder heeft weer eens tof tegen je gedaan. Laat het je broer maar niet horen. Dan weet je in ieder geval dat je van hem ook nog even een volle laag krijgt, maar dan vanuit een ander perspectief. Hij zal je zeggen dat je niet goed bij je hoofd bent dat je zo over je heen te laten lopen.

broer-1

Je hebt altijd eten

Ja, je zit weer krap bij kas. Dat gebeurt de beste. Naar je ouders reizen heb je geen zin in; moet je weer zo’n verhaal aanhoren waarin ‘verantwoordelijkheid’ als lidwoord fungeert. Dan maar naar je broer, want daar kan je altijd terecht. En niet ouwehoeren over dat je iets niet lust, dan krijg je er een paar.

Lekker uithuilen

Het is voorbij met je meisje. Dat is altijd een vervelende gebeurtenis. Gelukkig is daar je broer die even zal uitleggen waarom dit meisje jou niet verdient en dat je nu weer single bent, het festivalseizoen voor de deur staat en jij iedere chick je tent in trekt. Yes, broer! Dank je wel!

broer-6