Kasteelheer Brad Pitt

In het Californische Monterey County is Brad Pitt nu eindelijk kasteelheer. Voor de goede orde: het gaat hier niet om een rol in een nieuwe film. Hij heeft namelijk een echt middeleeuwse kasteel gekocht. De acteur heeft maar liefst 40 miljoen dollar betaald voor een eeuwenoud huis bovenop een steile en rotsachtige klif in de Carmel Highlands in de Amerikaanse staat Californië. Het huis bevindt zich bovenop de klif, dat precies boven de Stille Oceaan uitsteekt en is ontworpen door de beroemde architect Charles Sumner Greene.

Architectuur als passie

Dat de megaster juist dit optrekje heeft gekocht is minder verbazingwekkend dan je zou denken. Ooit stelde hij dat ‘acteren mijn beroep is, maar architectuur mijn passie”. Kortom, hij hoefde er niet lang over na te denken. De deal – volgens de Wall Street Journal een van de duurste deals ooit in het Carmel-gebied – was snel rond.

Fort Tintagel in Cornwall als inspiratiebron

Het uit zandstenen opgetrokken mediterrane kasteel werd een eeuw geleden gebouwd door de beroemde architect Charles Greene. Zijn bedoeling was het om het gebouw te laten lijken op het beroemde fort Tintagel in Cornwall, Engeland. Mocht je dat niet direct herkennen: het is het middeleeuwse fort waar volgens de legende koning Arthur werd verwekt.

Zie hieronder een aantal foto’s van het kasteel van Brad Pitt:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dirt (@dirtdotcom)

Het kasteel kende beroemde bewoners

Het nieuwe optrekje van Brad Pitt werd ooit in 1918 gebouwd voor zakenman D.L. James. Het kasteel is blijkbaar gaan behoren tot het familiebezit. Niet veel later werd het huis bewoond door de zoon van James, de controversiële schrijver Daniel Lewis James. Deze man is nog het meest bekend geworden door het schrijven van boeken over de Chicano-cultuur in Los Angeles en hield – zoals een echte schrijver het betaamd – zijn identiteit het grootste deel van zijn leven geheim. Hij kreeg later overigens wel veel kritieken te verduren toen bleek dat hij ook onder het pseudoniem van Danny Santiago ging schrijven toen hij onder zijn eigen naam net even iets te beroemd was geworden. Ook de laatste bewoner van het kasteel was geen onbemiddeld persoon, dat was namelijk Joe Ritchie, de bekende bankier uit Chicago. Die heeft er niet bijzonder lang van kunnen genieten daar hij eerder dit jaar kwam te overlijden.

Ook Betty Wright woonde in de regio

Hoe bijzonder de geschiedenis ook is, Brad Pitt is er erg blij mee. Het is dan ook niet zijn eerste bijzondere woning. Sterker nog, de ex van Angelina Jolie kan dit pandje toevoegen aan zijn al redelijk uitgebreide verzameling woningen.

Zo heeft hij onder andere ook nog het spookachtige Briarcliff Manor in Los Angeles. Pitt kocht het landhuis ooit van Cassandra Peterson, beter bekend als horror gastvrouw Elvira. Met de aankoop krijgt het gebied rond Carmel er een nieuwe beroemdheid bij. Eerder schopte niemand minder dan steracteur Clint Eastwood het al tot burgemeester. Ook wijlen Betty Wright woonde er jarenlang met veel plezier. Haar woning staat overigens niet meer te koop, dit werd onlangs verkocht voor bijna 13 miljoen dollar. Daar grijp je dus net naast.