Brabus: hét merk voor exclusieve supercars

Het merk Brabus maakt de laatste jaren grote innovatieve stappen op het gebied van luxe mobiliteit. Het merk is gevestigd in het hart van het Duitse Ruhrgebied. Al sinds 1977 produceert Brabus exclusieve supercars en houden ze zich bovendien bezig met de ontwikkeling van boten en kleding. Brabus maakt hierbij gebruik van de meest moderne snufjes en technologische hoogstandjes.

De auto’s worden overigens niet volledig door Brabus gebouwd. Het merk geeft de wagens van bestaande merken een zodanige make-over zodat deze auto’s een heuse upgrade krijgen. Ondanks dat veel mensen het merk niet kennen is het één van de meest succesvolle bedrijven binnen de markt van exclusieve wagens. De modellen die het Duitse merkt produceert zijn in samenwerking met grote automerken als Mercedes-Benz en Porsche.

Samenwerkingen met Mercedes-Benz, Porsche, Rolls-Royce en Range Rover

Al vier decennia lang is Brabus bezig met de ontwikkeling van de mooiste en sportiefste exemplaren op autogebied. Aan hoogwaardige kwaliteit en luxe is er in die tijd duidelijk geen gebrek geweest. Nog vóór de Rocket 1000 produceerde het Duitse automerk wagens als de Brabus 900 Deep Blue (een vernieuwde versie van de Mercedes-Benz AMG G63) en de Brabus 820 (een aparte versie van de Porsche 911 Cabriolet). Door de samenwerking van Mercedes en Porsche met Brabus worden exclusieve auto’s dus nóg exclusiever! Zelfs de automerken Rolls-Royce en Range Rover vertrouwen hun bolides aan Brabus toe.

BRABUS_Rocket_1000_M-AMG GT 63_London (4 von 9NEU)-1170x780

In samenwerking met Mercedes bracht Brabus uiteindelijk het revolutionaire model Brabus Rocket 1000 uit. Het gaat om een getunede versie van de Mercedes-AMG GT 63 SE Performance. Dit is zonder alle toevoegingen van Brabus al een prachtige kar, maar de samenwerking doet het model veel goeds. Er zullen slechts 25 exemplaren worden geproduceerd, dus als liefhebber moet je er snel bij zijn. De fijne combinatie tussen luxe, elegantie en sportiviteit zullen echter meer dan 25 geïnteresseerden trekken. Er zullen dus veel mensen teleurgesteld moeten worden door Brabus.

De Brabus Rocket 1000 is een racemonster

De Brabus Rocket 1000 is een hybride auto waarbij de aandrijving, gecombineerd door benzine en elektriciteit, de V8-motor optimaal laat presteren. Met deze technologie is de Brabus Rocket 1000 de sterkste in de historie van het Duitse automerk. Dat is ook niet gek, want de Rocket 1000 trekt in minder dan 10 seconden uit stilstand naar de 200 km/u! De naam is dus goed gekozen, met deze auto ga je ook écht als een raket. Het monster op wielen is elektronisch begrensd op een topsnelheid van maar liefst 316 km/u. Met de Brabus Rocket 1000 ben je dus lekker snel thuis. Daarbij kan je kiezen tussen een lawaaierige rit of een stille rit. De uitlaatkleppen van de wagen zijn op maat gemaakt en kan je door middel van knoppen in de cabine zelf afstellen. Door dit geluidsbeheer kan de bestuurder kiezen voor de fluisterende versie van de Rocket 100 of de luide achtcilinder versie van het racemonster.

Van de buitenzijde is de bolide veelvuldig voorzien van carbon waardoor de Brabus Rocket 1000 een stukje breder is dan de originele AMG GT 63 SE Performance. Dit is niet alleen om de auto er nóg mooier uit te laten zien, maar heeft ook handige functies. Zo worden de luchtstroom en downforce van de auto verbeterd en is de rijervaring nog spectaculairder dan hij al was. Ook de wielen dragen bij aan deze unieke ervaring op het asfalt. Er is door Brabus gekozen voor zogeheten Continental SportContact 7-high performance banden. Deze banden dragen bij aan de uitmuntende wegligging en grip van de auto. Snelheden van meer dan 300km/u zijn voor deze sportbanden geen enkel probleem. Bovendien geven ze de Duitse supercar een sportieve uitstraling, want het oog wil uiteraard ook wat. Ook is het mogelijk om de coupé met maar liefst 20 millimeter dichter op het asfalt te laten zakken. Met een specifiek rijprogramma is deze verlaging mogelijk door het zogeheten SportXtra-ophangingsmodule.

Binnenzijde: comfort én luxe

Zo luxe als de Brabus Rocket 1000 aan de buitenzijde is, zo luxe is de gloednieuwe auto ook aan de binnenkant. De stoelen zijn van hoogwaardig leer en beschikken daarnaast over het bekende Brabus Ellipse-quiltpatroon. Dat is zeer kenmerkend voor Brabus en mag in deze aangepaste AMG GT 63 SE Performance uiteraard niet ontbreken. Het Brabus merkpatroon komt ook veelvuldig terug aan de binnenzijde van de auto. Prachtig!

BRABUS_Rocket_1000_M-AMG GT 63_HQ-2-1170x780

Het is begrijpelijk dat iedere man deze geweldige bolide met 1000 pk graag op z’n oprit ziet, maar wegens de beperkte productie van slechts 25 stuks is de aanschaf ervan bijna onmogelijk. Mocht je één van de gelukkigen zijn moet er bovendien een schamele 450.000 euro worden afgetikt. Dat is niet mis! Brabus heeft in ieder geval z’n voorsprong qua technologie en innovatie op de automarkt wederom bewezen. Met de Brabus Rocket 1000 wordt er wel degelijk geschiedenis geschreven. Nu is het afwachten waar het Duitse merk de komende jaren mee komt. Wie weet tikken ze over 5 jaar de 2000 pk wel aan…

Bekijk hieronder meer foto’s van de Brabus Rocket 1000 ‘1 of 25’:

brabus rocket 1000

brabus rocket 1000