Foto via: Gatesnotes.com

Hooked: How To Build Habit-forming – Nir Eyal

Bewust en onbewust zijn we volledig ‘hooked’ aan bepaalde producten in ons leven. Denk hierbij aan specifieke apps, websites, accessoires en luxe-producten. In dit boek geschreven door Nir Eyal wordt duidelijk hoe het komt dat sommige producten ons ‘hooked’ maken. Wat is er voor nodig om een product te realiseren wat een gebruiker meteen aan zich weet te binden? Met andere woorden, hoe kun jij een product creëren wat een hoge aantrekkingskracht heeft? Hoe zorg je er voor dat mensen ‘hooked’ zijn als ’t om jouw product gaat.

The Hard Thing About Hard Things – Ben Horowitz

Dit boek doet in eerste instantie vermoeden dat het alleen te begrijpen is wanneer je al een eigen onderneming bezit of een hoge functie bekleedt. Niets is minder waar: het boek doet je beseffen dat tegenslagen op elk niveau overwonnen kunnen worden. Men kan geen succes behalen op de makkelijke manier, zoals de schrijver zelf aangeeft: ‘embrace the struggle’. Door dit boek te lezen leer je op een andere wijze te kijken naar wat je tegenslagen of tegenvallers zou noemen. Het boek geeft je een kijk in het leven van een ondernemer die alle fases van ondernemen heeft doorlopen.

boeken succes MAN-MAN 2

Hooked: How To Build Habit-forming Products

Nir Eyal €14,68 Shop nu
Boeken succes MAN-MAN

The Hard Thing About Hard Things

Ben Horowitz €19,31 Shop nu

The Goal: A Process Of Ongoing Improvement – Eliyahu Goldratt

Het belang van doelen stellen wordt ons allemaal wel eens voorgehouden. Echter, het daadwerkelijk stellen van deze doelen en er gestructureerd naartoe werken gebeurt te weinig. In dit boek volg je leven van een zakenman met serieuze uitdagingen zowel op het werk, als in zijn privéleven. Het boek stelt de waarde van doelen stellen als hoofdvraag en beantwoord die vraag door middel van voorbeelden. Zowel op het werk als in het privéleven, het stellen van doelen is van groot belang. Hoe je dit het beste kunt doen wordt duidelijk na het lezen van dit prettig geschreven boek.

The Power Of Broke – Daymond John

Te vaak wordt gedacht dat je omgeving, je mogelijkheden en je financiële situatie van belang zijn om succesvol te zijn. Niets is minder waar, dat wordt duidelijk na het lezen van The Power of Broke. Dit boek doet je beseffen dat het wel of niet behalen van succes afhankelijk is van je eigen wilskracht en doorzettingsvermogen. Je milieu, financiële achtergrond of kennis zijn niet de valkuilen voor het wel of niet succesvol zijn. Tuurlijk, deze aspecten zijn niet onbelangrijk, maar in dit boek wordt duidelijk dat het begint bij jezelf.

boeken succes MAN-MAN 3

The Goal: A Process Of Ongoing Improvement

Eliyahu Goldratt €20,33 Shop nu
boeken succes MAN-MAN 4

The Power Of Broke

Daymond John €21,99 Shop nu

Met deze boeken zet je een goede stap in de richting van succes. Natuurlijk verwachten we geen wonderen door dit leesvoer, maar het geeft je wel nieuwe inzichten. Daarnaast zet het je aan het denken en het trainen van je grijze massa is altijd goed. Lezen is niet het enige ingrediënt voor je succesvolle aanpak, dit zijn de dingen die succesvolle mensen doen.