1. Think and Grow Rich

Het boek Think and Grow Rich is geschreven door Napoleon Hill. Hierin wordt tot in detail beschreven hoe de beroemdste multimiljonairs tot hun succes kwamen en ongelofelijk rijk worden. Inclusief alle persoonlijke geheimen die zij hebben gebruikt om te komen tot succes. Hill heeft 30 jaar lang samengewerkt met de meest creatieve en succesvolle mensen zoals Henry Ford, Andrew Carnegie en Thomas Edison. Hierdoor heeft hij op papier kunnen zetten waarom bepaalde mensen slaagden in het leven en andere achterbleven. Het boek dient dan ook als een grote inspiratiebron voor menig mens.

Boeken welgesteld leven MAN MAN

 

2. The Bogleheads’ Guide to Retirement Planning

In het leven draait het niet alleen om rijk worden en dit geld weer uitgeven aan alles wat je hartje maar begeert. Natuurlijk is het prettig wanneer je een modaal inkomen hebt. Maar zodra je de pension leeftijd bereikt, houd je hier dikwijls vrij weinig van over. The Bogleheads’ Guide to Retirement – geschreven door Taylor Larimore, Mel Lindauer, Richard A. Ferri en Laura F Dogu – is een ongelooflijk gedetailleerd boek over de ins en outs betreft het plannen van je pensioen. Bijvoorbeeld wat de meest effectieve manieren zijn om te sparen, de verschillende types van methodes en ga zo maar door. Het boek vertelt je bovendien ook hoeveel geld je zou moeten sparen, op welke leeftijd in vergelijking met je loon. Zo zal je niet alleen rijk worden, maar ook rijk blijven.

Boeken welgesteld leven MAN MAN

3. Your Money or Your Life

Your money or your life: 9 steps to transforming your relationship with money and achieving financiel independence is geschreven door Vicki Robin en Joe Dominguez. In het boek worden diverse onderwerpen aangehaald die allemaal te maken hebben met geld. Van spaartips, investeer tips, inkomstenstromen beheren, etc. Het boek biedt je bovendien ook een andere kijk op geld door middel van een meer psychologische benadering wat geld met ons doet. Het algemene doel is om geld te beschouwen als je ‘levensenergie’, het aantonen van onze bewustwording en het feit dat we voorzichtig moeten zijn met het uitgeven ervan.

Boeken welgesteld leven MAN MAN

4. The Millionaire Next Door

Velen vragen het zich weleens af hoe het zou zijn als je erg veel geld hebt. Wat zou je er allemaal mee doen? Hoe verandert het je leven en vooral hoe zorg je ervoor dat je rijk blijft? Dit soort vragen worden allemaal in het boek van Thomas J. Stanley en William D. Danko beantwoord. In The Millionaire Next Door; The Surprising Secrets of America’s Wealthy komen echte verhalen aanbod waarin hun rijkdom wordt besproken en hoe ze hun welgesteldheid behouden.

Boeken welgesteld leven MAN MAN

5. The Intelligent Investor

Geschreven door Benjamin Graham is daar het boek The Intelligent Investor. Graham is een van de meest deskundige economen die de wereld ooit heeft gekend. Het boek is in 1949 al geschreven, maar dit doet niet ten onder aan de kwaliteit. Zijn filosofie van value investing, waardebeleggen heeft het boek gemaakt tot de Bijbel van de beurs. Zijn strategie om te investeren zodat je weet wat je doet wordt nog steeds op moderne universiteiten aangehaald.

Boeken welgesteld leven MAN MAN

6. I Will Teach You to be Rich

I Will Teach You to be Rich is geschreven door Ramit Sethi. Alhoewel het boek is gericht op de 20-35 jarigen, is het een boek dat zeker voor iedereen iets kan bijdragen op het gebied van persoonlijke financiën en investeren. De auteur is een financieel adviseur en schetst een 6 weken durende cursus om je financiën op een rijtje te zetten, een budget te maken en een aantal doelen te stellen. Een erg interessant en leerzaam boek die een bijdrage levert aan je persoonlijke geldzaken.

Boeken welgesteld leven MAN MAN