1. Structures: Or Why Things Don’t Fall Down – J.E. Gordon

In dit boek wordt op een grappige, toegankelijke manier antwoord gegeven op fascinerende vragen. Hoe komt het dat hangbruggen niet bezwijken wanneer er acht banen auto’s op rijden? Hoe kan een dam duizenden liters water tegenhouden?

2. Einstein: His Life and Universe – Walter Isaacson

Dit boek is gebaseerd op nieuwe persoonlijke brieven van Albert Einstein en deze brieven maken het tot een uitgebreide, boeiende en leerzame biografie van Einstein. Hoe werkte zijn brein? Wat maakte hem tot een genie? Dit is een greep van de vragen die Isaacson in dit boek beantwoord.

einstein-boeken-musk-manman

Foto via

3. Tesla: Inventor of the Electrical Age – W. Bernard Carlson

Ondanks dat Nikola Tesla de elektriciteit veranderde en geholpen heeft met het ontwikkelen van de radio en televisie, leefde hij het einde van zijn leven in armoede. Zie hoe, waarom en wat we kunnen leren van deze opmerkelijke man.

4. The Last Lion: Winston Spencer Churchill: Defender of the Realm, 1940-1965 – William Manchester

Deze fascinerende biografie over Winston Churchill beschrijft hoe Groot-Brittannië alleen stond tegenover Nazi-Duitsland, hoe Churchill bepaalde keuzes heeft gemaakt in Groot-Brittannië en hoe zijn ‘geef nooit op’ houding hem hielp bij het winnen van de oorlog. Aan het einde van het boek wordt ook het einde van het leven van Churchill besproken. Hoe hij dit met de zelfde moed aanging als elk gevecht waar hij ooit in zat.

churchill-boeken-musk-manman

Foto via

5. The Wizard of Menlo Park: How Thomas Alva Edison Invented the Modern World – Randall E. Stross

Thomas Edison, ook wel bekend als ‘de Napoleon van de uitvindingen’, wordt gezien als de eerste beroemdheid van de moderne eeuw. Maar verdient hij deze titel? Er bestaan geruchten dat zijn assistenten en rivalen misschien meer met zijn uitvindingen te maken hadden dan hijzelf, en dit wordt in dit boek uitvoerig besproken.

6. Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies – Nick Bostrom

Dit interessante boek kampt ons menselijke brein uit. Hoe heeft het zich ontwikkeld en welke kwetsbaarheden heeft het? We kunnen slim zijn, maar die eigenschap kan er ook juist voor zorgen dat we ons blootstellen aan gevaarlijke situaties waar we eigenlijk extra aandacht aan zouden moeten besteden. Vind jij het interessant hoe ons brein ons helpt met het maken van keuzes of het uitvoeren van handelingen? Dan is dit boek zeker een aanrader.

Pak die boeken erbij, ga er voor zitten en wie weet steek je er nog een hoop van op.