BMW R100 R Mystic

Vincent Degano was al vanaf jongs af aan verknocht aan BMW motoren, dit kwam door z’n vader die lid was van de Franse politie en op dergelijke motoren reed. Heden ten dagen houdt Vincent zich bezig met het customizen van motoren in de bekende Scrambler-stijl, dit vanwege hun relaxte rijders-positie geeft hij te kennen. Met deze BMW R100 R Mystic heeft ‘ie echter een andere weg ingeslagen, die van caféracers.

BMW R100 R Mystic Vincent Degano MAN-MAN

Praktisch iedere millimeter van deze BMW motor is onder handen genomen. Het motorblok en de wielen zijn zwart gespoten. Onderdelen als het frame en de voorvork zijn gezandstraald en daarna met een koper-kleurige poedercoating opnieuw opgemaakt. Wat misschien nog wel het meeste opvalt, is de koper-look kleur op de body. Een keuze die je niet iedere dag ziet. Toch ziet het in combinatie met de gezandstraalde onderdelen en de zwarte details er tof uit.

BMW R100 R Mystic Vincent Degano MAN-MAN

Naast deze optische wijzigingen heeft Degano ook nog enkele technische aspecten aangepast naar hedendaagse standaard. Zo is er een nieuwe set Brembo remmen aangebracht, nieuwe wielen en spacers om de boel op de juiste plek te krijgen en te houden. Al met al is het een zeer speciale creatie geworden. Niet zozeer wat betreft vorm, maar des te meer wat betreft kleurencombinatie en afwerking.

BMW R100 R Mystic Vincent Degano MAN-MAN 4 BMW R100 R Mystic Vincent Degano MAN-MAN 5 BMW R100 R Mystic Vincent Degano MAN-MAN 6 BMW R100 R Mystic Vincent Degano MAN-MAN 7