Dr. Knock – 14 december

De film ‘Dr. Knock’ gaat over een gokker in de jaren 50 die zich voordoet als dokter om zo aan boord van een cruiseschip te komen en zijn schuldeisers te ontvluchten. Op het schip luistert hij goed naar mensen en weet zich zo voor te doen als iemand die er verstand van lijkt te hebben. Hij wint het vertrouwen van zijn ‘patiënten’ en dankzij de voldoening en warmte die hij van hen terugkrijgt besluit hij geneeskunde te gaan studeren. Als hij enkele jaren later met zijn diploma op zak terug keert naar Frankrijk, gaat hij aan de Zwitserse Alpen aan de slag als arts. De dorpelingen zijn argwanend naar hun nieuwe dokter maar langzaam wint hij het vertrouwen, tot zijn voormalige schuldeisers hem op het spoor komen en hem dreigen te ontmaskeren.

 

Molly’s Game – 26 december

Wanneer de voormalige Olimpische skiester Molly Boom (Jessica Chastain) gedwongen wordt te stoppen met sporten, rolt ze in de gokwereld. De slimme onderneemster organiseert binnen no-time haar eigen games waar beroemdheden als Leonardo Dicaprio, Ben Affleck en Matt Damon aanschuiven aan haar tafel. De beruchte Viper Room en de miljoenen die over haar tafel gaan, leveren haar de titel ‘the poker princess’ op. Dan verspeelt een zakenman 4 miljoen bedrijfsgeld aan haar tafel en komen met Molly’s getuigenis ook de details over haar pokerwedstrijden op straat te liggen.

Breathe – 14 december

‘Breathe’ is een hartverwarmend liefdesverhaal waarin elke dag geleefd wordt alsof het de laatste is. Het waargebeurde verhaal gaat over Robin Cavendish (Andrew Garfield) die nog een heel leven voor zich heeft. Wanneer hij plots verlamd raakt door polio probeert zijn vrouw Diana (Claire Foy) ervoor te zorgen dat Robin ondanks zijn verlamming zijn leven weer oppakt. Samen weigeren ze zich over te geven aan zijn ziekte en inspireren ze iedereen met hun onverwoestbare humor, lef en levenslust.

 

Star Wars: The Last Jedi – 13 december

Het volg van The Force Awakens wordt in een episch avontuur eeuwenoude mysteries over de Force en schokkende openbaringen uit het verleden onthuld.

 

Final Portrait – 7 december

Award winnende regisseur Stanley Tucci (bekend van Big Night en Blind Date) legt de totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacomette vast. Stap in de wereld van de wereldberoemde kunstenaar en maak kennis met zijn uitgesproken persoonlijkheid, humor, werkwijze, favoriete tijdverdrijf en spitsvondige manier van communiceren. Giacometti wil een portret van zijn Amerikaanse vriend schilderen, de bekende schrijver en kunstcriticus James Lord. Zijn belofte dat het maar een paar uur duurt, kan hij niet waarmaken. De paar uur worden al snel dagen. Lord krijgt inzicht in de werkwijze van de kunstenaar en we zien de strubbelingen en frustraties in het proces en de uiteindelijk totstandkoming van Giacometti’s laatste meesterwerk.