#1 Kakslauttanen Arctic Resort – Finland

Altijd al benieuwd geweest naar Eskimo’s? Dit is je kans om op een relatief comfortabele manier in hun levens te duiken. Alle 20 iglo’s zijn voorzien van verwarmd glas en verwarmde ramen. Zo hoef je jezelf nog net niet in Eskimo kleding te hijsen tijdens je overnachting. Dankzij het glazen dak is het één van de mooiste plekken om het noorderlicht te aanschouwen. Voordat het noorderlicht zichzelf onthult, kan je deelnemen aan allerlei toffe activiteiten zoals safari’s, ijsvissen en snowboarden. Eén van de meest bijzondere en avontuurlijke plekken voor een overnachting.

#2 The Manta resort – Tanzania

Er is geen betere manier om al het moois dat de onderwaterwereld te bieden heeft te aanschouwen. De kamer bestaat uit 3 verdiepingen en ligt op zo’n 4 meter diep. Boven water is er een heerlijk lounge dek te vinden en vanuit je kamer geniet je van het mooiste uitzicht met al het koraal en leven onderzees.

#3 Skylodge adventure suites – Peru

In dit prachtige verblijf kan je letterlijk en figuurlijk genieten van cliffhangers. Dankzij het prachtige uitzicht zouden we series laten voor wat ze zijn. Wissel je beeldscherm in voor het raam en geniet van al het moois dat deze ‘hangende’ suite te bieden heeft. Dit uitzicht krijg je niet voor niets. De suite gelegen op ruim 1oo meter is namelijk niet zomaar per lift te bereiken. Een lastige beklimming of zwaar pad met kabelbanen staat tussen jullie en je suite. Durf jij de uitdaging aan?

#4 Treehotel – Zweden

Kamperen was nog nooit zo leuk. Treehotel biedt gasten een unieke ervaring. Midden in de Zweedse bossen kan je heerlijk tot rust komen. Er zijn talloze bijzondere constructies, waaronder ‘The UFO’. Naast prachtige kamers, zijn er ook allerlei leuke activiteiten als kajakken en sneeuwsafari’s in de winter.


#5 Crane hotel – Amsterdam

Ook in eigen land zijn er voldoende plekken voor avontuur. Het Crane hotel verraadt met zijn naam wellicht al wat het te bieden heeft, maar dat maakt het er niet minder waard op. De perfecte plek voor een avontuurlijke en romantische overnachting. Vind je slapen op deze hoogte niet avontuurlijk genoeg? De echte durfal kan er ook voor kiezen om te bungee jumpen.

Nog meer inspiratie nodig? Dit zijn de populairste steden van 2018.