Wie hebben betere orgasmes, mannen of vrouwen? We hebben (hopelijk) allemaal wel eens een vrouw haar climax zien bereiken. Terwijl ze haar hoofd naar achter gooit, nagels in je rug vastzet en schokkend tot een hoogtepunt komt, voel jij je de koning te rijk. Je hebt geen idee hoe het voelt, maar je moet toegeven, dat ziet er best intens uit. En dan heb je natuurlijk je eigen orgasme, niet bepaald onbekend. En dit is de real-deal, hier zijn dromen van gemaakt en laten we eerlijk zijn: is er een beter gevoel?

Maar nu rest de vraag: welk orgasme is beter? Die van mannen, of van vrouwen? Gelukkig is daar de wetenschap:

Om te beginnen: het gemiddelde orgasme van de man duurt drie tot tien seconden, waar het gemiddelde orgasme van de vrouw 20 seconden duurt. Waar het gevoel maar niet te lang kan duren, staan bij deze de vrouwen voor met 1-0.

Echter hebben mannen vaker orgasmes dan vrouwen. Waar mannen 95% van de keren dat ze sex hebben een orgasme krijgen, bereikt slechts 69% (HA 69!) van de vrouwen haar climax tijdens de daad. Voordeel voor de mannen. 1-1

betere orgasmes man man

Nu is het type seks dat de vrouw heeft, bepalend of ze een orgasme krijgt of niet. Waar hetero en homoseksuele mannen net zo vaak een orgasme hebben, maar dat lesbische vrouwen 12% vaker een orgasme hebben dan hetero vrouwen. Ligt het aan ons mannen?

Gekeken naar het gevoel lijken beide orgasmes even geweldig te zijn. Wanneer men een orgasme krijgt terwijl met onder een CT-scanner ligt is te zien dat zowel bij mannen als bij vrouwen dezelfde hersengebieden geactiveerd worden. Tie.

We weten allemaal dat wanneer een man zijn orgasme heeft gehad, de stijve penis veranderd in een slap, nutteloos stuk die enige tijd nodig heeft om te herladen. Vrouwen daarentegen kunnen orgasme na orgasme krijgen. Dit is toch zeker een voordeel. 2-1 voor de vrouwen.

Of is er nog een laatste troef? Jazeker. Onderzoek heeft aangetoond dat het voor mannen mogelijk is om een orgasme te krijgen zonder te ejaculeren. Dit wil zeggen dat we twee keer een geweldig gevoel ervaren in one-shot. Het komt weinig voor, maar is mogelijk. 2-2!

We komen uit op een gelijk spel. Kunnen we met een rust gevoel gaan ‘slapen’ vanavond.