1. Sunderland ‘Til I Die

“Sunderland Till I Die” documenteert de tumultueuze gebeurtenissen rond de Engelse voetbalclub Sunderland A.F.C. tijdens het seizoen 2017-2018, waarin ze degradeerden naar de EFL League One. De serie biedt een diepgaande blik op de ups en downs van de club, van intense vreugde tot diepe teleurstelling, en volgt de passie van de supporters die hun club onvoorwaardelijk steunen.

 

2. Beckham

Wel of geen voetbalfan, de naam David Beckham zal je vast niet onbekend in de oren klinken. Deze documentaire neemt kijkers mee naar zijn jeugd in Oost-Londen, belicht zijn vastberadenheid om te winnen en verkent de balans tussen zijn ambitie, liefde en familie. Het onthult de persoon achter de beroemdheid en biedt een intieme kijk op het bewogen leven van een van de meest iconische figuren in het voetbal. Zonder enige twijfel een van de beste voetbaldocumentaires op Netflix.

 

3. Ronaldo

“Ronaldo” biedt voor het eerst een exclusieve blik achter de schermen van het leven van de Portugese superster Cristiano Ronaldo. De NEtflix-documentaire volgt hem op het hoogtepunt van zijn carrière, met diepgaande gesprekken, schitterende voetbalfragmenten en nooit eerder vertoonde archiefbeelden. Het geeft een ontroerend en fascinerend inzicht in zowel zijn sportieve als persoonlijke leven als vijfvoudig Ballon D’Or-winnaar.

 

4. The First Team: Juventus

“First Team: Juventus” geeft een uniek kijkje achter de schermen bij de prestigieuze voetbalclub Juventus. De serie volgt het team zowel op als naast het veld, terwijl ze streven naar hun zevende opeenvolgende Italiaanse titel en successen in de Champions League. Het toont een boeiend perspectief op de uitdagingen en triomfen van een topclub in het hedendaagse voetbal, met alles wat daarbij komt kijken.

 

5. Captains

Deze zesdelige docuserie volgt vercschillende aanvoerders (onder andere Lionel Messi en Thiago Silva) en hun teams in de strijd om kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal 2022. Het onthult de tegenslagen en successen van deze leiders en biedt een diepgaand inzicht in de mentale en fysieke uitdagingen van het streven naar wereldwijde glorie.

 

6. Neymar: The Perfect Chaos

Deze docuserie neemt kijkers mee op de reis van Neymar, van zijn dagen bij Santos tot zijn glorieperiode bij FC Barcelona en zijn uitdagende tijd bij het Braziliaanse nationale team en Paris Saint-Germain. Naast het blootleggen van de marketingmachine achter Neymar, delen ook andere voetbalgrootheden zoals Beckham, Messi en Mbappé hun perspectief op de plaats van Neymar in de geschiedenis van de sport.

 

7. FIFA Uncovered

“FIFA Uncovered” een uniek ten opzichte van de andere voetbaldocumentaires op Netlfix. Deze serie werpt een kritische blik op de veelbewogen geschiedenis van de FIFA, van machtsspelletjes tot mondiale politiek. De serie onthult wat er nodig is om eenWK te organiseren en belicht de complexe dynamiek achter een van ’s werelds grootste sportevenementen.

 

8. Pelé

Deze documentaire vertelt het inspirerende verhaal van de legendarische voetballer Pelé. Zijn streven naar perfectie en de mythische status die hij in de loop der jaren heeft bereikt. Het biedt een intieme kijk op zijn opkomst, successen en de blijvende impact die hij heeft gehad op het hedendaagse voetbal.

 

9. Anelka: Misunderstood

Onuitstaanbaar, onvergelijkbaar, of allebei? Deze onbevreesde documentaire onderzoekt de controversiële carrière van de beroemde Franse voetballer Nicolas Anelka. Het werpt een licht op zijn persoonlijke en professionele ups en downs van deze legende. Hierdoor krijgen kijkers een dieper inzicht krijgen in de complexe persoonlijkheid van Anelka.

 

10. Under Pressure: The U.S. Women’s World Cup Team

Deze vierdelige miniserie neemt je mee in het vrouwenvoetbal. Hoewel de kloof met het mannenvoetbal nog zeker te merken is, komen de vrouwen stapje voor stapje dichterbij. In Under Pressure: The U.S. Women’s World Cup Team staat het Amerikaanse vrouwenvoetbalteam centraal. De wereldkampioen sdtaat onder grote druk: lukt het ze weer om de wereldtitel te veroveren? Als je een voetbalfanaat bent, weet je al hoe slecht het toernooi in 2023 afliep voor de Amerikanen. Dit zorgt voor een intrigerende serie waarin de emoties hoog oplopen.

 

Als je geïnteresseerd bent in deze populaire sport, bieden deze voetbaldocumentaires op Netflix een unieke kans om meer te weten te komen over je favoriete spelers, clubs en evenementen. Je krijgt niet alleen een kijkje in de keuken van de sport, maar je wordt ook meegenomen in alle persoonlijke verhalen.