Karaoke op en top

Hoewel jij jezelf vindt klinken als een nachtegaal, denkt niet iedereen daar hetzelfde over. Hartstikke leuk natuurlijk, een avondje karaoke. Maar kies wel zorgvuldig je liedjes uit. Sommige liedjes zoals My Heart Will Go On van Celine Dion kun je beter niet doen met je mannenstem.

Het verschilt natuurlijk ook met welke mensen je bent. Zijn het je vrienden? Aan schaamte geen gebrek. Maar heb je een bedrijfsuitje, dan zul wel binnen de lijntjes moeten blijven en niet aankomen met Hit Me Baby One More Time. Om de keuzestress wat te verminderen hebben we hieronder een aantal songs waarmee jij de volgende karaoke avond sowieso mee rockt.

Karaoke liedjes MAN MAN

1. Born To Be Wild – Steppenwolf

Voor een wilde avond is dit lied toch wel een erg goede kandidaat. De meeste mannen kennen het en bovendien kost het niet erg veel moeite om dit liedje redelijk te kunnen zingen. De single van Steppenwolf dateert uit 1968 maar dat doet het lied zeker niet ten onder.

2. Don’t Stop Believing – Journey

Wie met volle overgave en niet te vergeten erg veel passie een lied wil zingen is Don’t Stop Believing toch wel perfect. Niet alleen is de tekst van het liedje top, ook de mogelijke danspasjes mogen hierbij gemaakt worden. Laat die knikkende knietjes maar eens los gaan.

3. Sweet Home Alabama – Lynyrd Skynyrd

Deze klassieker kan natuurlijk niet ontbreken bij een karaoke avond. Niet alleen is het lied van Lynyrd Skynyrd een echte hit, ook een publiek dat meezingt is hier heel normaal. Neem een biertje in de hand, pak die microfoon en zing met volle borst Sweet Home Alabama.

Karaoke liedjes MAN MAN

4. Livin On A Prayer – Bon Jovi

Dit upbeat liedje kun je misschien beter voor wat later in de avond bewaren, maar is zeker eentje om te zingen. Het lied van Bon Jovi heeft soms wat hoge, niet-haalbare uithalen maar een poging wagen kan altijd.

5. (I Can’t Get No) Satisfaction – The Rolling Stones

Voor wie niet per se een echte zanger is of een stem waar je iedereen mee omver blaast is dit lied wel een goede optie. Het is er eentje uit de oude doos, maar dat maakt het er niet minder op. Gooi vooral je soepele heupen in de strijd en dans als Mick Jagger.

Bonustrack: Unwritten – Natasha Bedingfield

Wie echt geen schaamte kent en vals zingen echt een talent is, is daar het beste lied allertijden; Unwritten. Laat het meisje in je los, houd jezelf vooral niet in en zing met volle overgave dit lied. Wanneer je na afloop niet buiten ademt bent, heb je duidelijk niet goed je best gedaan. Dit is overduidelijk wel een nummer die je beter alleen in je vriendengroep kan houden..