Bermudadriehoek

Onderzoekers van de Universiteit van Southampton stellen namelijk dat extreem woeste golven de oorzaak zijn van de verdwijning van honderden schepen en duizenden levens in het westelijke deel van de Atlantische Oceaan. Om deze theorie te testen, bouwden de wetenschappers een model van de USS Cyclops, een Amerikaans marineschip welke in 1918 spoorloos verdween.

Deze lieten ze indoor kennismaken met gesimuleerde golven van ongeveer 30 meter hoog, vergelijkbaar met de golven binnen de Bermudadriehoek. Binnen no-time zorgden de woeste golven ervoor dat de boot werd overspoeld, waarna hij zonk. Dr. Simon Boxall, een wetenschapper op het gebied van aardrijkskunde, vertelde dat golven in de Bermudadriehoek zo woest zijn omdat hier drie stevige stromingen vanuit verschillende richtingen samenkomen.

“There are storms to the south and north, which come together. And if there are additional ones from Florida, it can be a potentially deadly formation of rogue waves.”

Bovendien is gebleken dat grote boten meer kans hebben op een desastreus einde. Hoe groter de boot, des te meer kans dat ‘ie in tweeën wordt gebroken.