BDD, voluit Benzak Denim Developers is een Amsterdam based denim-merk bekend om de fijnste Japanse doeken gemaakt op authentieke wijze. Unieke Japanse denims, all dry. Door het gebruik van hoogwaardige kwaliteiten in combinatie met de authentieke fits en unieke details is BDD een van Nederland’s meest premium denim-merken. This is the real deal. En dat zie je.

Benzak_European_Made_Lookbook_06_JAMJAMPR

Benzak European Made

Na vier jaar, is BDD een serieuze speler op de markt en wordt het tijd voor een nieuwe lijn: Benzak European Made. Hoge kwaliteit denim, sweats en tee’s die perfect aansluiten op de lifestyle van Benzak Denim Developers, maar dan met een andere prijs. Selvage denim, kwaliteitsstiksels en hoogwaardig leer, zoals we gewend zijn van BDD.

Benzak_European_Made_Lookbook_10_JAMJAMPR

Benzak_European_Made_Lookbook_03_JAMJAMPR Benzak_European_Made_Lookbook_02_JAMJAMPR Benzak_European_Made_Lookbook_09_JAMJAMPR

Made in Europe

Ondanks het nieuwe, lagere prijspunt is de gehele, nieuwe collectie van BDD gemaakt in Europa. Voor de denimliefhebbers: de doeken zijn geproduceerd in denim mill Candiani, Italië. Zegt dit je niks? Candiani staat aangeschreven als één van de beste denim mills van europa. Alle producten, van de denims tot de sweats zijn geproduceerd in kleine ateliers in Portugal.

Benzak_European_Made_Lookbook_04_JAMJAMPR

Betaalbaar

Wanneer je een Made in Japan broek van BDD in je handen hebt voel, proef en ruik je de ambacht. Deze broek klopt tot in de details. Echter is deze jeans enkel weggelegd voor de ware liefhebber. €300,- voor een jeans is nou niet bepaald niks. De Made in Europa lijn biedt de uitkomst. Wanneer je een pre-order plaatst via Kickstarter zul je early bird slechts €129,- betalen en de reguliere Kickstarter prijs is €149,-. De retailprijs van deze jeans zal €179,- zijn. Hier alvast een voorproef van de collectie. Bepaal je favorieten.

IMG_4478 IMG_4480
IMG_4526 IMG_4518
IMG_4534 IMG_4528