Rico Verhoeven

Rico verhoeven vs. badr hari vechtsport man man kickboksen

Lengte: 1,96 m
Gewicht: 114 kg
April 10, 1989 (leeftijd 27)

Wedstrijden gevochten: 60
Wedstrijden gewonnen: 49
Gewonnen met knock-out: 13
Westrijden verloren: 10
Verloren met knock-out: 3
Gelijke spelen: 1

Verhoeven begon op 6 jarige leeftijd in de vechtsport. Op jonge leeftijd nam zijn vader hem mee naar en leerde hem martial arts. Een jaar later kwam hij in aanraking met kickboksen. Op zijn zestiende begon hij te vechten tegen volwassen mannen, dit was geen probleem gezien zijn grootte.

Rico is een technische vechter, die uitgaat van zijn eigen kracht. Hij heeft veel grote namen verslagen, zoals Gökhan Saki, Peter Aerts en Erol Zimmerman. Er moet gezegd worden dat deze boksers op dat moment niet in hun prime waren, desalniettemin is dit een hele knappe prestatie. Bovendien in hij Glory Heavyweight titelverdediger.

Badr Hari

Badr Hari kickboksen man man rico verhoven vechtsport

Lengte: 1,98 m
Gewicht: 115 kg
8 December 1984 (leeftijd 31)

Wedstrijden gevochten: 118
Wedstrijden gewonnen: 106
Gewonnen met knock-out: 92
Westrijden verloren: 12
Verloren met knock-out: 8

Badr Hari is een grote naam die we afgelopen jaren misschien iets te veel buiten de ring hebben gehoord. Ondanks alles is dit een legendarische bokser die zijn strepen heeft verdient door vechters als, Alistair Overeem, Peter Aerts, Sem Schilt, Gökhan Saki en Ray Sefo te verslaan (met een knock-out.) De wil is er bij Badr en wij zijn erg benieuwd om hem tegenover Rico te zien staan.

Persconferentie Heineken Music Hall

De twee vechters waren afgelopen week in HMH om een persconferentie te geven. Naast het gebruikelijke gebeurde er ook een aantal dingen die controversieel genoemd zouden kunnen worden. Naast dat Badr dingen zei als “ik ga Rico in elkaar slaan” liep hij ook weg vlak voor de staredown, dit is het moment dat boksers elkaar in de ogen kijken om elkaar te imponeren.

Terwijl Rico zich op dat moment aan het klaarmaken was, liep Badr de zaal uit. Zijn manager Jacques de Wit verklaarde later  “Badr wil Rico pas vlak vóór het gevecht imponeren, als Rico niet meer weg kan rennen.” De actie werd door het publiek niet echt gewaardeerd, woorden als “lafaard” waren het gevolg. Ook Rico was niet erg te spreken over de actie en zei: “Dit zegt veel over zijn klasse.”

Ook al gaat de wedstrijd in Duitsland niet om een prijs, de mannen willen koste wat het kost niet verliezen. Om deze reden zijn wij ontzettend benieuwd naar de wedstrijd. Wie denk jij dat de partij wint? En zal dat zijn door middel van een K-O?

De hele persconferentie terugkijken? Klik dan hier.