Ayleen Charlotte was het Nederlandse slachtoffer van The Tinder Swindler

Ayleen Charlotte is ook slachtoffer geworden van Simon Leviev, ook wel The Tinder Swindler genoemd. Na een romantische tijd in Praag samen met Simon ziet ze een nieuwsbericht voorbij komen over zijn oplichtingspraktijken. Echter ontkent hij alles wat er in dit bericht vermeld wordt. Op dit moment is Ayleen al meer dan anderhalf jaar samen met de oplichter. Hij beloofde haar zelfs een toekomst met kinderen.

 

Uiteindelijk werd ook Ayleen opgelicht door Simon, ze zit uiteindelijk door hem tot haar nek toe in de schulden. Ze is voor meer dan 140.000 dollar aan leningen schuldig aan verschillende banken. Op het moment dat zij hierachter komt is ze nog steeds samen met Simon en uiteindelijk besluit ze wraak op hem te nemen. Ze haalt allerlei dure merkkleding op bij zijn huis om deze te verkopen, om vervolgens het geld natuurlijk voor haarzelf te houden. Ook zorgt ze ervoor dat Simon wordt opgepakt op het moment dat hij van Praag naar Athene vliegt onder een valse identiteit met een vals paspoort.

 

Simon Leviev is momenteel in Israël

Uiteindelijk wordt Simon Leviev uitgeleverd aan Israël, met dank aan Ayleen Charlotte. In dit land liep er nog een zaak tegen hem vanwege oplichting. Hij wordt uiteindelijk veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden. Uiteindelijk staat hij na vijf maanden alweer op vrije voeten. Hij is uiteindelijk alleen veroordeeld voor het hebben van een vals paspoort, maar nooit voor zijn oplichtingspraktijken tegenover onder andere Ayleen.

Ayleen is op dit moment nog steeds bezig met het afbetalen van de schulden die Simon heeft veroorzaakt, net als de twee andere vrouwen in de documentaire. Ze verkoopt nog steeds dure merkkleding en andere accessoires van Simon om hiermee de schulden af te betalen. Helaas is het niet genoeg, maar toch voelt het voor haar als een soort wraakactie.

Ayleen heeft één kledingstuk bewaard

Gelukkig kan Ayleen ook nog een beetje lachen om de situatie. Ondanks dat Simon nog nooit is opgepakt, heeft ze er wel voor gezorgd dat Simon voor zijn valse paspoort is opgepakt. Simon weet dit klaarblijkelijk ook en dat voelt goed.

Op Instagram deelt Ayleen een foto met een zonnebril waarbij ze schrijft: “Yes these are his glasses🤪” . Dit is één van de dure merkaccessoires die Simon haar in vertrouwen heeft meegegeven en die ze waarschijnlijk gaat verkopen om de schulden af te betalen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ayleen Charlotte (@ayleencharlott)