Axana Merckx is net zo getalenteerd als haar grootvader

Topsport bedrijven gaat blijkbaar een stuk makkelijker als je een bekende naam hebt. Althans, in het geval van Merckx wel. Axana Merckx weet namelijk ook niet van opgeven en is minstens zou gedreven als haar beroemde opa. Dat wil niet zeggen dat zij ook zonder problemen de kilometers wegtrapt op de fiets, deze knappe Merckx-telg is namelijk een echte waterrat.

 

Mocht je overigens denken dat je het wel ziet zitten om met haar op date te gaan, zet het dan maar uit je hoofd. De kleindochter van Eddy Merckx heeft namelijk hele andere plannen.

Studie en sport combineren in Arizona

De 20-jarige heeft haar zinnen gezet op deelname aan de Olympische Spelen en woont in het land van de onbegrensde mogelijkheden. In Arizona om precies te zijn. Aan de universiteit van Arizona in het Amerikaanse Tucson volgt ze haar opleiding en wordt ze op sportief vlak begeleid door de vermaarde Amerikaanse coach Augie Busch. Voor vriendjes heeft ze dus weinig tijd, voor haar vriendinnen des te meer.

Inmiddels weet ze ook hoe belangrijk Instagram voor haar kan zijn als beginnende topsportster en dus kunnen we ons heerlijk vergapen aan haar sportieve figuur. Verder houdt ze er ook wel van om haar tattoo aan de wereld te showen, die zich bevindt op een nogal intieme plek. We kunnen in ieder geval blij zijn dat ze haar uiterlijk niet van opa Merckx heeft geërfd.

Zie hieronder een aantal foto’s van de Instagram van Axana Merckx: