Heb jij hier last van? Dan ben je niet de enige. Zo’n 40%  van de Nederlandse mannen heeft haarverlies. Echter, betekent dit niet dat we die terugtrekkende haargrens moeten accepteren. Anno 2017 zijn er geschikte mogelijkheden om het proces te verminderen, uitstellen of te verbergen.

aveda men man man

Haarverlies

Er zijn verschillende oorzaken waarom mannen haaruitval hebben. De grootste oorzaak is erfelijke haaruitval. De boosdoener in dit geval is het hormoon dihydrotestosteron. Dit is een hormoon dat zowel bij mannen als vrouwen voorkomt en wordt gevormd uit het mannelijke hormoon testosteron en het 5-alpha-reductase enzym. Termen die je in eerste instantie weinig zullen zeggen, maar simpel gezegd wordt het dihydrotestosteron afgebroken door het enzym. Het gevolg hiervan is dat de groeifase van het haar verkleind wordt en uiteindelijk de haarwortelzakjes zullen afsterven. Hierdoor ontstaat er een minder bedekte plek op de hoofdhuid die uiteindelijk geheel kaal zal worden.

Het juiste kapsel en styling

Ondanks dat je haar met de jaren een stuk dunner is geworden valt er met het juiste kapsel toch nog een volle en stijlvolle look te creëren. Heb je last van inhammen? Ga dan voor een kapsel waarbij zowel de zijkanten als de bovenkant kort zijn. Een pompadour is een geschikt kapsel wat gedragen kan worden bij dunner wordend haar. Bij mannen die kalend zijn op hun kruin adviseren we een kort of gemillimeterd kapsel. Kun je toch moeilijk afstand doen van je lange manen? Draag deze dan naar achteren.

aveda man man 5 aveda man man 6

Bij dunner wordend haar is de styling van essentieel belang. Vermijd allereerst ‘natte’ haarproducten die voor een wet-look zorgen. Deze producten laten het haar dunner lijken en zorgen ervoor dat je door het haar op de schedel kijkt. Ga daarentegen voor een mat product. Daarnaast kan er voor de Thickening Paste van Aveda gekozen worden. Dit is een stylingproduct op basis van krachtige plantaardige ingrediënten die het haar over de gehele lengte verdikken en de zichtbaarheid van dunner wordend haar verminderen.

aveda man man 2

Thickening paste

Aveda €31 Shop nu
haarverlies man man

Producten

Echter, hoeven we niet genoegen te nemen met dunner wordend haar. Naast het juiste kapsel en de juiste stylingproducten kan het kalende proces geremd worden. Aveda’s Invati Men is een formule samengesteld op basis van een krachtige mix van plantaardige actieve werkstoffen. Deze remmen niet enkel het haarverlies, maar laten het haar dikker en sterker aanvoelen.