Marco van Basten

De echte voetbalfans onder ons weten natuurlijk wel wie deze man is. Voor de mannen die dat niet weten hebben we een kleine samenvatting. Marcel van Basten, roepnaam Marco, is geboren op 31 oktober 1964 in Utrecht. Hij is drievoudig Europees voetballer van het jaar en tweevoudig Wereldvoetballer van het jaar geweest. Marco wordt wereldwijd gezien als een van de beste voetballers aller tijden. De voormalige aanvaller stond bekend om zijn balvastheid, techniek, tactische klasse en manier van afronden.

Hij speelde gedurende zijn carrière bij Ajax en AC Milan. Met Ajax won hij onder meer drie landstitels en de EEuropa Cup II. In 1987 nam hij afscheid van het Nederlandse publiek en ging hij naar Italië. Daar speelde hij een rol bij het behalen van enkele grote prijzen, waaronder drie keer de Europacup I / UEFA Champions League, twee wereldbekers en drie keer de Europese Supercup.

porsche marco van basten

De auto van Van Basten

De voormalige topspits scheurde rond in een oude Porsche 928 GT uit 1989. Hij reed in deze auto gedurende zijn loopbaan bij AC Milan. Het is dan natuurlijk ook niet verrassend dat de wagen op Italiaanse bodem te koop staat. De auto is nog in prima staat. Wel zijn er een paar gebruikerssporen zichtbaar, zoals aan paar krassen, minimale slijtage aan het interieur en nog wat oppervlakte roest. Met een kleine 78.529 kilometer op de teller kan je nog aardig wat ritjes ermee maken. De Porsche heeft 330 pk en gaat van 0 naar 100 km/u in 5,8 seconden en zijn topsnelheid is een dikke 275 km/u. Sick!

De auto staat online te koop op een veilingsite. Het hoogste bod van de auto staat op dit moment op 40.000 euro. Experts verwachten dat deze kan oplopen tot tussen de 68.500 en de 75.500 euro. Je kan tot 18 september een bod uitbrengen op de website van Catawiki.

Hieronder nog wat meer foto’s van de auto:

porsche van basten te koop onlineauto marco van basten te koopauto van basten te koop