De woensdagmiddag starten we met champagne, watertanden we in Frankrijk en worden we wakker tussen de flamingo’s. Wij namen het nieuwe Apollo hotel en het restaurant Bondon op de proef!

Het gebouw oogt van buiten stoffig, terwijl ik mijn gezelschap wil imponeren met een op en top hotel. Echter is niets minder waar als we naar binnen stappen in een wereld van velvet, vintage en goud. Retro-chiq als ik het een naam kan en mag geven.

apollo

Ik voel mij welkom. Dit kwam mede dankzij een fles Cava die op de kamer stond te wachten. We schenken twee glazen in, klinken het glas met uitzicht op het kruispunt van 5 grachten.

DSC07592

Klassiek Frans zonder twist

Het hotel neemt je mee in een sprookje dat begint bij een diner in het restaurant Bodon. Er worden hier geen concessies gedaan, hier eet men als één van de weinige plekken in Amsterdam nog klassiek Frans in een bijzondere setting. Hoewel het eten traditioneel is, wijkt de plek af met een extravagant interieur.Screen Shot 2017-10-17 at 10.49.02

De aftrap op de kaart is oesters, zo’n vier varianten worden aangeboden met de Tara als uitblinker voor vele oesterliefhebbers. Deze wordt strak opgediend in een schaal van ijs met citroen en vinaigrette.

DSC07615

Het voorgerecht biedt de ruime keus van escargots tot aan eendenlever. Echter wordt mijn oog verleid tot gebrande Langoustine in citrus, Franse peper en avocado. Een zeer licht gerecht maar vol van smaak, waardoor het zowel perfect past bij een rode als witte wijn. De perfecte opbouw naar een vleesgerecht als je het mij vraagt.

DSC07617

Les plats principaux. Het hoofdgerecht: Tournedos Rossini, een gebakken ossenhaas op een in jus gedrenkte croûton, geserveerd met in boter gebakken eendenlever en enkele plakken geschaafde truffel. Zeer klassiek en een meesterlijke combinatie van smaken. Het gerecht gaat om pure smaken van het vlees, de lever, de jus en de truffel. Een volle, kruidige rode wijn is een zeer goede aanvulling.

DSC07638

Op de kaart staat ook een ander bijzonder gerecht: de Canard à la Presse, een in de oven gegaarde tamme eend (vaak Miral) waar de filets van worden afgehaald. Het karkas wordt vervolgens in een pers gestopt en handmatig volledig in elkaar geperst. De sappen, die via een tuutje aan de onderkant uit de pers lopen, zijn de basis voor de saus.

Wakker worden tussen de flamingo’s

In de ochtend wakker worden met een uitzicht over de grachten en flamingo’s aan het behang. Draai nog een keer om in een bed vol met kussens, zet een film aan op de tv en vraag om een late checkout.

DSC07590

De kamers zijn sprookjeswerelden die zeer stijlvol zijn ingericht in dezelfde stijl als de rest van het gebouw. Het laat zien dat een hotelkamer meer te bieden heeft dan enkel een goed bed.

Het Apollo hotel is een verscholen parel met zeer stijlvolle kamers en een heerlijke plek om te eten. Een fijne plaats waar je voor eventjes op vakantie kunt zijn.