Wat is er uit de e-bike test van de ANWB naar voren gekomen?

De Zündapp Z810 Trekkingfiets was de grote verrassing van de test. Maar waarom kwam deze dan als grote verrassing uit de test? De ANWB heeft deze e-bike van de Lidl getest en het blijkt dat de achterwielmotor van de fiets enorm krachtig is, waardoor je met hoge snelheid heuvelopwaarts kan gaan. Ook de remmen en de stabiliteit zijn pluspunten.

Maar zoals bij iedere test, kwamen er ook wat minpuntjes naar voren. Zo is de e-bike niet voorzien van een slot, maar dat is zelf vrij gemakkelijk op te lossen. Daarbij wordt de fiets niet rijklaar geleverd. Je moet bij aanschaf namelijk zelf nog de trappers monteren, de remmen en versnellingen afstellen en het stuur rechtzetten. Het ANWB raadt dan ook sterk aan dit door een fietsenmaker te laten doen, wat wel voor extra kosten zal zorgen. Ondanks deze minpunten is het verder een prima fiets in gebruik. Hij krijgt een beoordeling van vier van de vijf sterren en heeft zelfs de prijs gewonnen van ”De budgetkeus van 2023”.

zundapp beste budget e-bike lidl anwb 2023

De Zündapp Z810 Trekkingfiets van de Lidl is dé budgetkeus van 2023

Deze e-bike heeft dus de prijs van ”De budgetkeus van 2023” gewonnen. Hij is nu zelfs bij de Lidl te koop met maar liefst € 800,- korting. Zo was hij eerst te koop voor € 2.299, maar is hij nu al voor € 1.499 te bestellen. Een flinke korting dus. De fiets is enorm duurzaam en heeft 28 inch wielen, waarmee je gemakkelijk lange tochten kan maken. De accu zit door middel van het diamantframe van de fiets volledig verstopt. Hierdoor is er dus geen kans dat de accu vies wordt of gestolen zal worden. De fiets is in de kleuren grijs/wit, zwart/grijs en zwart/wit verkrijgbaar.

In het frame zit een veer verwerkt, waardoor het niet zo heftig aanvoelt als je over een hobbel heen fietst. Het stuur is 61 cm breed en heeft een offset van 33°, dat ervoor zorgt dat de polsen niet gaan irriteren tijdens een lange fietstocht. Er zitten vijf ondersteuningsniveaus en 24 versnellingen op de fiets. De display zit aan je linkerhand, waardoor je het stuur niet los hoeft te laten tijdens het fietsen. De fiets gaat zo ongeveer 30 tot 125 km mee totdat je hem weer moet opladen. Na zes uur opladen is je accu weer helemaal vol. Ook handig om te weten is dat er hydraulische schijfremmen en Mitas Flash-banden op de fiets zitten. Deze zorgen ervoor dat je niet veel last meer zal hebben van vuil en nattigheid. Door de reflecterende streep op de banden ben je makkelijk zichtbaar in het donker.

De e-bike is via deze link te bestellen bij de Lidl voor € 1.499,- (adviesprijs bedraagt € 2.299,-).