De loopbaan van Andrea Schlager

Andrea Schlager (40) groeide op in de Oostenrijkse stad  Knittelfeld. Sinds jonge leeftijd had Andrea al veel affiniteit met Formule 1. Tijdens haar middelbare school periode werkte Schlager bij meerdere F1-races, zoals bij de nabij gelegen Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg. Ze kwam daarom weleens in het kantoor van Bernie Ecclestone, de voormalig eigenaar van Formule 1. Na haar middelbare schoolperiode begon ze haar studies Engels en Marketing in Graz. Later voltooide Andrea de opleiding sportjournalistiek in Salzburg en was het voor haar logisch welke stap ze vervolgens ging zetten.

Carrière in de wereld van (sport)journalistiek

Andrea Schlager heeft voor vele productiebedrijven gewerkt, zowel voor als achter de camera. Ook heeft ze talkshows gepresenteerd, zoals ‘Vienna Live’ op de Weense stadszender W24. In 2013 maakte ze een grote stap naar de Oostenrijkse particuliere televisiezender ServusTV. Schlager werd daar het gezicht van ‘Servus am Morgen’. Verder heeft ze daar als live verslaggever gewerkt voor de Olympische Winterspelen van 2014 in Sotsji en het WK Voetbal 2014 in Brazilië.

Vanaf het najaar van 2015 tot het voorjaar van 2020 presenteerde ze het live programma ‘Servus Hockey Night’. Nu zit Andrea helemaal in de wereld van Formule 1. Zij houdt de interviews met de Formule 1-coureurs en staat bij deze mannen bekend als een ‘enthousiaste’ en ‘spontane’ interviewster.

Ze is de vriendin van Fernando Alonso

Andrea is al sinds 2020 de vriendin van Aston Martin coureur Fernando Alonso en ze hebben elkaar leren kennen in de paddock. In 2020 speculeerden veel mensen al dat de twee een relatie zouden hebben toen Andrea en Alonso vaker elkaars Instagram-berichten begonnen te liken. Alonso en Schlager hebben nu dus zo’na drie jaar officieel een relatie. We zullen hoogstwaarschijnlijk weer mooie races zien van de Spaanse coureur dit seizoen. En één ding is zeker: Andrea zal hem ook dit seizoen weer flink aanmoedigen (en aan de tand voelen). Zie hieronder meerdere foto’s van deze prachtige vrouw:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Andrea Schlager (@andrea.m.schlager)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Andrea Schlager (@andrea.m.schlager)