Met de vriendelijke groeten uit Amsterdam

Het is niet de eerste keer dat de binnenstad van Amsterdam is nagemaakt in een videogame. Paar jaar geleden was namelijk onze hoofdstad al nagemaakt in de game Call of Duty: Black Ops Cold War. Hier speelde zich een vaag gesprek af over bitterballen tussen twee dronkaards bij de Wallen. Nu komt Call of Duty Modern Warfare II met een speciale missie die zich afspeelt in het perfect nagemaakte Amsterdam.

amsterdam call of duty modern warfare 2

Realistisch nagemaakt Amsterdam in Call of Duty Modern Warfare II

De spelers komen vanuit een steegje terecht op de Wallen op de Oudezijds Voorburgwal, een van de meest bekende locaties in Amsterdam. Je ziet dat dit stukje van Amsterdam zo goed is nagemaakt, alles klopt gewoon tot in de puntjes. De coffeeshops, de kenmerkende huizen, smartshops, noem het maar op. Zelfs de tientallen fietsen en de volle terrassen lijken één-op-één, precies zoals wij deze prachtige stad kennen.

De Amsterdam-missie van de game start wel in het donker, in het Oosterdok voor de Openbare Bibliotheek met het silhouet van NEMO op de achtergrond. Realistischer dan dit kan bijna net.

Verder is er ook een video opgedoken waarin te zien is dat de Oude Kerk perfect was nagebouwd. Wel moeten we helaas zeggen dat het level niet verder komt dan het Oudekerksplein. Hier komt de speler in een schietpartij. Kan je niet wachten tot de game uitkomt, bekijk dan hieronder de gameplay van de Amsterdam missie: