Tinder Swindler was groot succes

Goed nieuws! Want de makers van The Tinder Swindler kondigen een nieuwe serie aan, namelijk American Nightmare. In 2022 werd al de documentaire The Tinder Swindler uitgebracht, die het verhaal vertelde van Simon Leviev. Hij was een man die op de datingapp Tinder verschillende vrouwen had opgelicht door zich voor te doen als een rijke miljardair en diamantenhandelaar. Met zijn leugens zorgde hij ervoor dat hij miljoenen dollars van andere personen kon ‘lenen’. Je raadt het al, zij hebben geen rooie cent meer teruggezien. Nu komen de makers van deze Netflix-hit dus met een nieuw waargebeurd verhaal.

 

Het verhaal van American Nightmare

Na het grote succes van The Tinder Swindler, zijn de makers Felicity Morris en Bernadette Higgins niet stil gaan zitten. Zo zijn ze in een nieuw waargebeurd verhaal gedoken, namelijk de zaak rondom Aaron Quinn en Denise Huskins. Het begon allemaal op 23 maart 2015, toen indringers hun huis binnendrongen en hen beiden vastbonden en drogeerden. Aaron komt er nog redelijk goed vanaf, maar Denise werd meegenomen en vastgehouden door de onbekende mannen. Een tijd later wordt Aaron wakker en belt direct de politie.

In eerste instantie wordt Aaron zelf beschuldigd. Er werd een bedrag van slechts 17.000 dollar geëist door de ontvoerders. Een opvallend laag bedrag. Uiteindelijk werd Denise door de ontvoerders gedropt bij haar moeder thuis. Opmerkelijk? Zeker weten. Zo vond de politie het verhaal van Denise en Aaron lastig te geloven, want is het wel echt zo gegaan zoals zij dat vertellen? Het verhaal komt logischerwijs in de media en wordt een hele soap. Vertelt het koppel de waarheid of is het allemaal in scène gezet?

Het verhaal lijkt sterk op het verhaal van Gone Girl, een boek dat in 2014 verfilmd werd. Als je die film hebt gezien, dan weet je hoe twisted het verhaal is.

Bekijk hieronder de trailer van American Nightmare:

 

American Nightmare bestaat uit drie afleveringen en zal vanaf 17 januari op Netflix te streamen zijn.