Netflix heeft een groot aanbod in films en series

Op 15 maart 2020 besloot de overheid het land zoveel mogelijk op slot te doen. Dat betekent dus dat streaming diensten onze grootste vrienden worden de komende weken. Lekker bingen op de bank of andere thuisactiviteiten worden de komende maand alsmaar belangrijker. Of je dat nou doet met een biertje of een wijntje, met je vrienden of alleen; dat maakt niet uit. Als je op een gegeven moment niet meer weet wat te kijken en door de bomen het bos niet meer ziet, hebben wij een handige truc voor je om een groter aanbod te krijgen op Netflix.

nieuwe series en films op Netflix kijken

Wil jij meer films en series op Netflix?

In Nederland is er een enorm divers aanbod aan series en films op Netflix van maar liefst 3000 titels. Het lijkt misschien veel, maar in de Verenigde Staten is het aanbod bijna vijf keer groter dan in ons land, namelijk 15.000 films en series. Dit kan soms scheve gezichten veroorzaken, want je betaalt immers wel voor dat brede scala.. Waarom is er zo’n groot verschil in het aanbod van films en series per land?

Het feit dat er in Amerika veel meer films en series te bekijken zijn op Netflix heeft volledig te maken met de uitzendrechten. Netflix heeft toestemming om bepaalde films en series wel in de Verenigde Staten aan te bieden en niet in andere landen.

Maar hoe krijg je al die Amerikaanse films en series op jouw televisie? Alles heeft te maken met de locatie van je IP-adres, wat makkelijk te veranderen is op de volgende manier.

Netflix vpn

Een VPN-verbinding is de oplossing

Je IP-adres bepaalt de locatie vanaf waar jij verbinding maakt met het internet. Bevindt je router of WiFi-netwerk zich in Nederland, krijg je een Nederlands Netflix-aanbod. Wat je kan doen, is je IP-adres veranderen. Door een VPN-verbinding te gebruiken kun je als het ware verbinding maken met buitenlandse WiFi-netwerken, dus ook de Amerikaanse. Er zijn diverse VPN-verbindingen te krijgen, maar voor de meeste moet je betalen. Je kan bij de meeste aanbieders wel een proefperiode van 30 dagen regelen. Echter raden we je wel aan voor een betaalde VPN-verbinding te gaan aangezien het streamen sneller gaat en de beeldkwaliteit scherper is.