Hoe kan je het beste afvallen?
Natuurlijk hoort bij afvallen de juiste voeding eten en genoeg bewegen. Daarbij moet je niet zomaar hele maaltijden overslaan of zeven keer per week uren in de sportschool staan, want het ligt er echt aan wat je eet en welke oefeningen je doet. Afvallen bij je buik kost eenmaal wat moeite en je moet er het een en het ander voor inleveren. Maar veel mensen maken een aantal grote fouten waarvan ze denken dat deze helpen bij het afvallen.
De 4 grootste fouten bij het afvallen
En een fout die een ander heeft gemaakt, is voor jou een waarschuwing om niet dezelfde fout te maken. Daarom waarschuwen we je alvast: deze 4 grootste fouten tijdens het afvallen zijn echt cruciaal voor het wegkrijgen van het buikje.
1. Een dieet volgen
Veel mensen kiezen ervoor om een dieet te gaan volgen om af te vallen. Maar let op: dit is niet structureel iets veranderen. Wanneer je een dieet gaat volgen waarbij je bijvoorbeeld maar de helft van je dagelijkse calorieën eet en je valt gigantisch af. Dan is de kans dat je daarna weer ongezond gaat snacken en weer bijkomt heel erg groot. Het is van veel groter belang dat je jezelf een gezondere levensstijl aan leert. Dus eet minder koolhydraten en beweeg minimaal 30 minuten per dag. Je zult zien dat je buikje dan binnen no-time verdwenen is.
2. Buikspieren trainen
Buikspieroefeningen helpen je niet bij het afvallen. Beter gezegd: de calorieën die je verbrandt tijdens deze oefeningen zijn verwaarloosbaar. Jarenlang hebben we gedacht dat het echt zou helpen om je vet weg te krijgen, maar je maakt er eigenlijk alleen je buikspieren onder het vet sterker mee. Krachttraining is niet altijd onnodig. Want wanneer je de goede oefeningen doet kan je én je buikvet verbranden én je krijgt een gespierde buik.
3. Niet meer lekker eten
Afvallen gebeurt natuurlijk het snelst op het moment dat je maaltijden gaat overslaan en alle suikers links laat liggen. Maar eigenlijk is dat de minst effectieve manier van afvallen. Het is namelijk té heftig om alle lekkere geluksmomenten uit je leven te halen, wat betreft je voeding hè. Soms een chocolaatje of koekje tussendoor pakken motiveert je alleen maar om daarna gewoon gezond te eten én lekker te sporten.
4. Hardlopen
Oké, wat moet je dan nog wél doen als het gaat om sporten? Nou, in ieder geval niet meer hardlopen. Tijdens het hardlopen worden de gewrichten in je lichaam namelijk 3x zoveel belast dan dat je een stukje gaat lopen. Daarnaast wordt er een stresshormoon aangemaakt die je spierweefsel afbreekt en je vetverbranding vertraagd. Het is dus beter om samen met een sportcoach op zoek te gaan naar krachttraining oefeningen die bij jouw lichaam passen.