Hoe kan je het beëindigen op een aardige manier?

Het kan soms gebeuren dat je date toch niet helemaal is wie je had verwacht of het klikt niet zoals je hoopte. Dat is helemaal normaal en daar kies je zelf niet voor. Dat is het moment om het met je date af te kappen. Wees niet bang om eerlijk te zijn. Het kost maar 30 seconden om duidelijk te zijn. Dit voorkomt verwarring en laat zien dat je respect hebt voor de tijd en emoties van de ander.

En onthoud, een klein beetje vriendelijkheid en duidelijkheid kan een groot verschil maken in het datingproces. Om het wat makkelijker voor je te maken helpen we je een handje. Dit zijn tien aardige manieren om het af te kappen met je date, zodat je haar niet aan het lijntje houdt.

Wees eerlijk over de chemie met je date

“Het was leuk je te ontmoeten, maar ik voelde geen chemie tussen ons.” – Een eenvoudige en eerlijke manier om te laten weten dat je geen vonk voelde. Het is direct, maar toch respectvol.

Gooi de vriendschapskaart

“Ik had een leuke tijd, maar ik voelde meer een vriendschappelijke vibe.” – Dit is een subtiele manier om te zeggen dat je geen romantische connectie voelde zonder de ander te kwetsen.

Geen romantische connectie

“Onze date was leuk, maar ik voelde geen romantische connectie.” – Helder en straight to the point. Het geeft de ander de duidelijkheid die nodig is zonder te veel details te geven.

Complimenteer, maar wees duidelijk

“Je lijkt me geweldig, maar ik voelde geen vonk tussen ons.” – Een compliment kan de teleurstelling verzachten, terwijl je toch eerlijk blijft over je gevoelens.

Op zoek naar iets serieus

“Ik zie dit niet in de richting gaan van een serieuze relatie en dat is wat ik zoek.” – Dit is een goede manier om je langetermijnintenties duidelijk te maken zonder de ander te veel af te wijzen.

Wees dankbaar en eerlijk

“Ik waardeer de kans om je te leren kennen, maar ik zie geen toekomst samen.” – Dankbaarheid tonen laat zien dat je de tijd van de ander respecteert, zelfs als je niet verder wilt.

Respect en eerlijkheid

“Ik respecteer je, dus ik wil eerlijk zijn dat ondanks dat ik een leuke tijd had, ik dit niet verder zie gaan.” – Dit laat zien dat je de ander respecteert en zijn of haar gevoelens serieus neemt.

Jij bent geweldig, maar…

“Je bent een vangst, helaas ben ik gewoon niet de juiste persoon voor jou.” – Dit is een aardige manier om te zeggen dat het probleem niet bij de ander ligt, maar bij de match tussen jullie.

Je verdient iemand die geweldig is

“Je bent geweldig en verdient iemand die net zo geweldig is, ik denk gewoon niet dat ik dat ben.” – Deze zin is vriendelijk en bemoedigend, en laat zien dat je de ander het beste wenst.

Dankbaarheid en afsluiting

“Bedankt voor je tijd, ik wens dat er meer tussen ons was, maar ik voelde alleen platonische gevoelens.” – Bedanken en afsluiten met een positieve noot is een respectvolle manier om een ontmoeting af te sluiten.