Foto via: Simi Nova
Orgasmes zijn slecht voor ons
“Waarom is het slecht voor jouw liefdesleven?” – horen we je al vragen. Hoewel een orgasme op het moment zelf heel euforisch en fijn is, doet het op lange termijn toch meer negatiefs dan we zouden denken en hopen. Uit jarenlang onderzoek van de schrijfster Marnia Robinson blijkt dat orgasmes ons depressief maken en ervoor zorgen dat wij zelf de grootste vijand worden van goede seks. Ja, dat betekent dat die aantal zalige seconden ons letterlijk klaarstomen voor een leven vol angst, depressie en wanhoop.
Seks zonder orgasme
Het klinkt bijna beangstigend: seks zonder orgasmes, maar blijkbaar brengt deze vorm van seks grote voordelen met zich mee. Angelic dual cultivation zoals het heet is een vorm van seks, zonder orgasmes, wat is bedoeld om een koppel dichter bij elkaar te brengen. Deze vorm van seks is langzamer, intenser en sensueler omdat het zich niet focust op het einde: het orgasme.
Foto via: Simi Nova
Orgasme hetzelfde als het gebruik van heroïne?
Volgens een Nederlandse wetenschapper zijn de hersenscans van iemand die klaarkomt hetzelfde als iemand die heroïne gebruikt. Het grote verschil bij deze hersenactiviteiten is wel dat dit voor een orgasme slechts geldt op het moment van klaarkomen, terwijl het van veel langere duur is na het gebruik van heroïne. Hoewel we nooit de link zullen leggen tussen onze orgasmes en depressie, zorgt deze climax doorgaans voor onnodige turbulentie gedurende twee weken. Het maakt ons namelijk onder andere licht prikkelbaar, defensief en meedogenloos.
Dus wanneer jij jouw partner vanavond in bed laat weten dat er geen orgasmes zullen zijn, dan weet je in ieder geval dat die licht prikkelbare, defensieve en meedogenloze trekjes dit keer niet voortkomen uit een orgasme. Zou dat dan ook de reden zijn waarom 30% van de mannen hun orgasme faket?