Voor Italiaans eten kan je mij ten alle tijden wakker maken. Een heerlijke buratta die smelt op je tong, een rijkelijk gevulde pasta of een stevige tiramisu. En dan hebben we het nog niet over de Italiaanse wijnen gehad.
Als fijnproever ga ik opzoek naar de meest smakelijke, sfeervolle en fijnste restaurants. Deze keer schuif ik aan bij de man hemzelf, Bruno, Di Bruno.
Prego galmt erdoor het restaurant. Het is de stem van Bruno die klinkt terwijl hij ons glas vol schenkt met rode wijn. Het moge duidelijk zijn: Bruno is het type Bourgondiër en daar gaan wij graag in mee.
Het voorgerecht is Buratta. Een andere keus is bij een Italiaan niet mogelijk ondanks dat de kaart nog veel meer te bieden heeft. Hij is er zacht en bijzonder smaakvol door de combinatie met een stevige balsamico.
Normaliter bestel ik altijd een goede pasta of een lekker stuk vlees. Deze keer doe ik het anders en ga ik voor een typisch Italiaans gerecht dat bij velen een onbekende menu keuze is. Op aanraden bestelde ik kalfsschenkel in een saus van uien, wortel, bleekselderij en witte wijn, oftewel Ossobuco. Ook mijn vriendin koos niet voor het standaard, maar liet haar vis aan tafel fileren.
We gaan niet naar huis zonder tiramisu met daarnaast een espresso. We houden de cultuur hoog. Deze gouden combo bestaat uit een groot stuk tiramisu die alle kilo’s erbij meer dan waard is.
Di Bruno is een restaurant waar je heerlijkste Italiaanse specialiteiten in een modern jasje kunt proeven. Oh la la, bonissimo!!!
Restaurant Di Bruno
Locatie: Willemsparkweg 155, Amsterdam
Tel: 020 – 66.23.853
Lunch 12.00 – 15.00 uur
Diner 17.30 – 22.30 uur