Swifties betalen hoge prijzen voor concerttickets

Het was veelvuldig terug te lezen in het nieuws: Taylor Swift geeft in 2024 een concert in de gigantische Johan Cruijff Arena. Voorafgaand aan het concert leverde het opmerkelijke beelden op. Zo lagen er talloze fans voor het stadion te slapen, om als uiteindelijk de beste staanplaatsen te kunnen bemachtigen. De swifties waren er toe bereid om nachtenlang op straat te liggen, zodat ze als eerste een glimp van hun grote idool konden opvangen. Begrijpelijk, want de kaarten voor het concert waren peperduur.

De goedkoopste tickets, die zijn gekoppeld aan de slechtste zitplaatsen, kostten al 55 euro. De prijzen van de betere zit- en staanplaatsen liepen al snel op tot in de honderden euro’s. Voor de beste zitplekken moest een bedrag van maar liefst 224 euro op tafel komen. Gezien het feit dat Taylor Swift een soloartiest is, heeft ze aan deze verkoop (en rekening houdend met de verkoop van merchandise) een immens bedrag overgehouden.

Swift gaat Rihanna voorbij qua netto-vermogen

Mede dankzij deze concertreeks wist Taylor Swift haar vermogen met 50% te verhogen, waardoor ze qua rijkdom ver voorbij collega Rihanna ging. De waarde van Swift wordt op dit moment geschat op een netto-bedrag van maar liefst 1,6 miljard dollar. Rihanna, die jarenlang bekend stond als de rijkste artieste ter wereld, heeft een vermogen van zo’n 1,4 miljard dollar. De waardestijging van Swift lijkt echter niet te stagneren, wat betekent dat Rihanna wel kan fluiten naar haar voormalige titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift)

125 miljoen dollar in vastgoedobjecten

Taylor Swift heeft haar miljardenvermogen niet alleen te danken aan de verkoop van merchandise, cd’s en streams op Spotify. Zo zou The Eras Tour haar een bruto-bedrag van zo’n 1 miljard dollar hebben opgeleverd. Voorafgaand aan deze tour bezat de zangeres reeds een eigen vermogen van 600 miljoen dollar en had ze zo’n 125 miljoen piek in vastgoedobjecten zitten. Swift weet haar immense populariteit op gemakkelijke wijze om te zetten in geld, wat haar een uitstekende zakenvrouw maakt. Zo streek de zangeres een bedrag van bijna 43,5 miljoen dollar op met enkel de verkoop van merchandise in het Australische Sydney. Op 8 december dit jaar zal Taylor haar laatste concert van The Eras Tour geven in Vancouver. Er wordt verwacht dat ze tegen die tijd al over een vermogen zal beschikken van maar liefst 2 miljard dollar.