Van verpauperd pand naar absolute droomvilla

In verbouwingen in en aan huis gaat meestal veel tijd en geld verloren, maar de resultaten kunnen soms verbluffend zijn. Dat laatste geldt wel degelijk voor een stel dat een lelijk en oud huis op de kop tikte om het vervolgens om te toveren tot absolute droomvilla. De renovatie was volledig zichtbaar op het socialmedia-platform TikTok en liet volgers met verbazing achter. Het stel ging de uitdaging aan om ‘het slechtste huis van de straat’ op te knappen, wat absurd veel werk bleek te zijn.

“Toen we het kochten zei iedereen dat we gek waren”

In het bijschrift van een post op sociale media noteerde het tweetal: “Toen we het slechte huis kochten, zei iedereen dat we gek waren. Dat bleek ook zo te zijn. We braken het originele pand helemaal af, plank voor plank en steen voor steen”. Dit was nodig om de binnenzijde überhaupt van licht te voorzien. Zonder het verwijderen van de verrotte materialen was het in het pand pikkedonker, wat bij een verbouwing natuurlijk onhandig is. “Het heeft hard werken gekost. Zelfs in de weekenden en tijdens vrije avonden waren we bezig met klussen”, liet het duo weten. Dankzij de goede ontwikkeling en het realiseren van resultaten hield het stel het vol om de verbouwing helemaal af te maken.

@our_crescenthome Things we did…. THAT 🤷🏼‍♀️ #homerenovation #hometransformation #firsthome #renovationproject #renovationseries ♬ original sound – spready0urwings

Drastische renovatie levert veel reacties op

In een video laten de twee verbouwers zien hoe ze de woning afbreken en de muren vervolgens voorziet van een nieuwe verflaag en isolatie. Langzaam maar zeker werd de mogelijkheid tot een daadwerkelijk verhuizing realistisch. De post ging keihard op social media en harkte zo’n twee miljoen likes en talloze reacties binnen. Volgers staken het stel massaal een hart onder de riem door middel van oppeppende woorden. “Nu is het huis het allermooiste van de hele straat”, liet een trouwe volger weten. “Ik ben nog nooit zo trots geweest op mensen die ik helemaal niet ken”, voegde een ander eraan toe. Op een voor en na-foto is goed te zien welke upgrades het stel allemaal hebben uitgevoerd in en rondom de woning. De oude muren zaten voorheen vol met aanslag en ook de tuin was flink verwilderd. Zo’n veertien maanden later ziet het pand er strak en netjes uit, waardoor het stel er zelfs daadwerkelijk kon gaan resideren.