Piepklein wonen in Parijs kost bijna vijfhonderd euro

In een recent viraal filmpje op haar Instagram, laat ze zien hoe haar ‘appartement’ (als je het zo kunt noemen) niet meer dan 9 vierkante meter groot is. En het prijskaartje? Een schokkende € 485 per maand.

Het appartement ligt op de zevende verdieping van een gebouw zonder lift. Dat betekent dus dat Natalia elke dag flink wat trappen moet beklimmen om in haar kleine, benauwde plekje te komen. Geen ramen, nauwelijks bewegingsruimte en geen plek om fatsoenlijk te koken of te werken. Als klap op de vuurpijl: ze gaat er eigenlijk alleen heen om te slapen, want studeren en werken doet ze liever in cafés of de bieb.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Natalia Vega (@natalia.vegaj)

Virale video van het kleine appartement

In de video, die inmiddels meer dan een miljoen likes heeft, is de verbazing van haar volgers goed te merken. Reacties als “Is dit een gevangeniscel?” en “Hoe kun je hier slapen zonder depressief te worden?” stromen binnen. En eerlijk, we snappen het wel. Je zou denken dat wonen in Parijs glamoureus is, maar Natalia laat zien dat je flink wat moet opofferen voor een plek in de stad van de liefde.

Ondanks de kritiek blijft Natalia positief. Ze vertelt dat ze haar leven in Peru heeft achtergelaten voor deze ervaring en dat ze nooit gelukkiger is geweest. Voor haar is dit het ultieme avontuur, nieuwe mensen ontmoeten, reizen en haar comfortzone verlaten.

Maar ja, met € 485 per maand voor 9m² in een stad als Parijs, lijkt het meer alsof je betaalt voor de postcode dan voor de ruimte zelf. Wat denk jij, zou jij dit doen voor het Parijse leven of liever een ruimere plek in een minder chique stad?