Afknapper en valkuil nummero uno

Het grootste probleem en automatisch de grootse afknapper bij het daten? Je hebt de hele avond over jezelf gepraat. Een dikke no-go! Veel mannen maken deze fout zonder het door te hebben. Logisch, want je wilt laten zien hoe geweldig je bent, toch? Maar wat veel mannen vergeten, is dat een date geen eenzijdig interview is. Als je alleen maar over jezelf praat en vergeet interesse te tonen in haar, ben je eigenlijk gewoon een wandelend ego in hun ogen.

Volgens psychologisch onderzoek doen wij mannen dit vaak onbewust. We willen graag laten zien dat we een goede partij zijn, dat we succesvol, avontuurlijk of grappig zijn. Het is een soort oerdrift om indruk te maken, maar dat kan er snel voor zorgen dat je haar compleet negeert in het gesprek. En geloof, vrouwen vinden misschien niks minder aantrekkelijk dan een man die zichzelf zo belangrijk vindt dat hij vergeet dat er nog iemand aan tafel zit. En mocht je dit ooit andersom meegemaakt hebben, dan weet je hoe vervelend het is.

Magische tip van flip

Hoe voorkom je dit ongemak? Het antwoord is geen hogere wiskunde: stel haar goede vragen tijdens de date! Zodra je klaar bent met jouw verhaal over die ene ó zo epische reis, vraag dan iets terug. Hoe zit het met haar vakantie? Wat zijn haar hobby’s? Door oprechte interesse te tonen, laat je zien dat je verder kijkt dan je eigen neus. Een goede conversatie draait om geven en nemen, en vrouwen vinden het aantrekkelijk als je oprecht doorschemert door te laten merken dat je écht wilt weten wie zij is.

Dit simpele trucje zorgt niet alleen voor een leuker gesprek, maar verhoogt ook je kansen op een tweede date. Vrouwen houden van mannen die aandacht geven en als je dit onder de knie hebt ben je al een héél eind op weg naar succes. Vergeet niet: het draait niet alleen om jou tijdens een date, zij is net zo belangrijk in het verhaal! Het helpt ook haar beter te leren kennen, zodat je ook nog eens zelf een goede beslissing kan maken of het een match is.

Dus, volgende keer dat je op date bent, probeer dan iets minder over jezelf te praten en meer over haar te vragen. Voor je het weet, zit je aan date nummer twee, drie… of misschien wel meer.