De immense tuin van Villa Logosberg

Bij het grote Christie’s International Real Estate staat het duurste huis van Nederland in de etalage, waar naar verluidt 40 miljoen euro voor afgetikt dient te worden. Villa Logosberg werd in 2012 neergezet en beschikt over de immense woonoppervlakte van bijna 3.240 vierkante meter. Daar zit een royaal stuk grond bij inbegrepen van zo’n 2,8 hectare, waar de Franse landschapsarchitect genaamd Jean Mus zich op heeft uitgeleefd. Hierdoor pikt de tuin van Villa Logosberg een groot gedeelte van de groenvoorziening in het Noord-Hollandse Laren in.

Het enorme perceel is volledig omringd door subtiele hekken en volwassen groen, zodat de nodige privacy en rust bewaard blijft. In de voor- en achtertuin zijn gigantische bomen neergezet en zijn er ook sierlijke vijvertjes aanwezig. Een kilometerslang kronkelend pad zorgt ervoor dat je urenlange wandelingen kan maken door je eigen achtertuin. De parkachtige tuin is zo uitgestrekt dat je zelfs een heuse fietstocht kan houden rondom de woning. In deze tuin heb je in ieder geval geen last van de buren, want die wonen honderden meters verderop.

Buitenzwembad met olympische afmetingen

Een miljoenenvilla als dit hoort natuurlijk beschikken over een royaal buitenzwembad, wat bij Villa Logosberg dus ook het geval is. Deze is aan de achterzijde van de woning geplaatst en neemt abnormaal veel ruimte in beslag. Christie’s International Real Estate laat weten dat het buitenzwembad over olympische afmetingen beschikt. Bij luxueuze hotelresorts vinden we niet eens zulke enorme zwembaden terug. Langs de badrand zijn comfortabele zitplaatsen neergezet, die bijdragen aan de vakantiesferen van dit huis. Ook vormen diverse planten voor een fijne aankleding van de achtertuin. Om het geheel helemaal af te maken, is er een royaal poolhouse uit de grond gestampt, die groter is dan de gemiddelde villa in Laren. Alleen al in dit poolhouse zou je met z’n vieren kunnen wonen, al is het in voor Villa Logosberg slechts een bijgebouwtje.

Achter de rij bomen aan de zijkant van het buitenzwembad, is de tennisbaan aangelegd. Zelfs om een balletje te slaan hoef je dit enorme landgoed dus niet te verlaten. Dit soort vormen van luxe zien we doorgaans enkel terug bij villa’s in Amerika, maar het kan dus ook gewoon in Nederland!

Vorstelijke living met gigantische kroonluchter

De vorstelijke entree van de villa biedt toegang tot alle wooncomfort- en luxe waar je maar van kunt dromen. In de ontvangstruimte is een marmeren vloer neergelegd en zijn gouden suède banken geplaatst. Sierlijke trappen leiden naar de indrukwekkende verdiepingen die zich boven en onder de begane grond bevinden. Als we ervoor kiezen om de living te betreden, worden we werkelijk overweldigd door het interieur. Van de vele comfortabele banken en fauteuils tot de gigantische kroonluchter aan het plafond, deze woonkamer is tot in de perfectie afgewerkt. Achter de metershoge gordijnen bieden vele raampartijen een schitterend uitzicht over de achtertuin. Aan de zijkanten van de living zijn inpandige balkons geplaatst, wat de woonkamer een filmische sfeer geeft. In een living als dit waan je jezelf een absolute vorst! Volgens de makelaar is deze ruimte gewijd aan ontspanning en vermaak, zodat de toekomstige vorst zich in dit huis nooit hoeft te vervelen.

Naast deze geweldige living worden we vooral verrast door de moderne wijnkamer van Villa Logosberg. Hoge krultrappen zijn hier omringd door vele kasten waar de beste wijnen ter wereld in liggen opgeslagen. Doordat er veelvuldig gebruik gemaakt is van spiegels en lampen oogt deze wijnkamer zeer indrukwekkend. De kersverse bewoner van deze prestigieuze woning dient natuurlijk wel een goed wijntje op voorraad te hebben.

Meterslang binnenzwembad en 5-sterren Spa

Hoewel er in de achtertuin al sprake is van een zwembad, beschikt het huis ook nog over een exclusief binnenzwembad. Net als in de living zijn er omliggende balkons geplaatst, waarvan je een mooi zicht over het lager liggende zwembad hebt. Ook zijn er langs de zwembadrand wederom heerlijke ligstoelen neergezet, zodat je aan comfort niets te kort zal komen. Het meterslange zwembad is op luxueuze wijze afgewerkt en de ingebouwde verlichting maakt het geheel prachtig af. Om een bad als dit te verwarmen dien je echter diep in de buidel te tasten, al zal dat voor iemand die 40 miljoen piek overheeft voor een woning, geen enkel probleem zijn. Naast het zwembad is er sprake van een aparte hottub en een 5-sterren Spa, zodat Villa Logosberg op het gebied van wellness niets te kort komt!

Moderne bar en imponerende thuisbioscoop

De reusachtige bar, die in de woning verstopt zit, maakt van dit huis een heuse droomvilla. De zeer moderne bar, waar tientallen barhangers aan plaats kunnen nemen, is reeds ingericht voor een grote knalfuif. De hoogwaardige geluidsinstallatie in deze ruimte staan al klaar om alle meezingers van Hazes op te dreunen! Een soortgelijke geluidsvoorziening is aanwezig in de thuisbioscoop, zodat je moeiteloos op kan gaan in je favoriete films. In Villa Logosberg waan je jezelf sowieso al in een film, waardoor de thuisbioscoop eigenlijk overbodig is!

De mogelijk allerduurste woning van Nederland

De eindeloze mate aan luxe die we terugvinden in en rondom Villa Logosberg moet dus een recordbedrag gaan kosten. In de advertentie van Christie’s, waar de bekende makelaar Leslie de Ruiter verantwoordelijk voor is, staat dat de prijs enkel op aanvraag is, al wordt er veelvuldig voorspeld dat je voor deze woning maar liefst 40 miljoen euro zal moeten lappen. Daarmee is de woning reeds een prijsverlaging ondergaan. Het huis stond in het verleden al eens in de verkoop voor een bedrag van zo’n 55 miljoen piek. Als je nu toeslaat, heb je dus 15 miljoen euro korting te pakken en bovendien de allerduurste privéwoning van Nederland in handen. De voormalige koploper betreft een prestigieus huis aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen. Dat optrekje staat op dit moment nog steeds in de etalage voor een vraagprijs van maar liefst 19 miljoen euro. Villa Logosberg maakt qua vraagprijs dus gehakt van dit huis en neemt schaamteloos de koppositie over! Zie hieronder een aantal extra foto’s van het gloednieuwe duurste huis van Nederland!