Daley Blind als bovenbuurman in Amsterdam

In 2020 kocht oud-Ajacied Daley Blind een prachtig optrekje in de chique Rivierenbuurt van Amsterdam. Hij nam destijds zowel het beneden- als bovenhuis over en betaalde daar een bedrag van maar liefst 975.000 euro voor. Om deze overname te realiseren had Blind geen cent nodig aan hypotheek en tikte hij het huis volledig vanuit eigen middelen af. De verdediger heeft inmiddels een vermogen van dik 33 miljoen euro, waardoor de aanschaf van dit Amsterdamse appartement geen enkel probleem was.

Na z’n vertrek naar de Spaanse voetbalploeg Girona heeft Daley Blind het onderste gedeelte van het appartement kennelijk niet meer nodig, en heeft hij besloten het benedenhuis sinds kort in de verkoop te zetten. Zo blijft de helft van de woning na de verkoop nog steeds op naam van Blind staan, waardoor je als kersverse eigenaar van dit benedenhuis de zekerheid hebt dat de voetballer je bovenbuurman is. De woning is bovendien nog redelijk betaalbaar, al kunnen we niet spreken van een enorme woonoppervlakte. Wel opmerkelijk is de achtertuin die bij het huis hoort, die bij de woning van 499.000 euro is inbegrepen. Voor een appartement in de Amsterdamse Rivierenbuurt is bijna 5 ton helemaal niet verkeerd.

Strak interieur met moderne woonkeuken

Hoewel de buitenzijde van het pand niet zeer spectaculair is, treffen we aan de binnenkant een stel luxe appartementen aan. Het onthaal in het benedenhuis is erg sfeervol, wat grotendeels te danken is aan de lange hal met marmeren muren. De deur die aan het einde van deze hal is geplaatst, biedt toegang naar de ruime woonkamer. In dit vertrek overheersen de kleuren wit en beige, waardoor het interieur er zeer strak en modern uitziet. Er is plaats gemaakt voor een royale ligbank, die aan de rechterkant uitzicht biedt over de bijbehorende achtertuin. Hetzelfde geldt voor de eetkamer die in directe verbinding staat met de comfortabele living. Aan de andere kant van de woonkamer is de moderne keuken ingebouwd, waar je aan gloednieuwe inbouwapparatuur helemaal niets te kort komt. Qua stijl en kleuren sluit deze woonkeuken perfect aan bij de eet- en woonkamer. Aan de zijkant van de keuken is de deur richting de meterslange ontvangsthal geplaatst, die een mooie doorkijk realiseert!

Beperkt woonoppervlakte is tot in de perfectie benut

Aan de andere zijde van het pand is de masterbedroom geplaatst, wat overigens de enige slaapkamer van het huis is. Deze is, zoals onvermijdelijk in een Amsterdams appartement, vrij krap, maar beschikt verder over alle comfort die broodnodig is. Door middel van het raam in deze kamer heb je een fijn uitzicht over de voorkant van de woning. Aan de andere kant van de muur is de royale badkamer geplaatst, die minstens net zo groot is als de slaapkamer. Hier is de overige woonoppervlakte tot in de perfectie benut, waardoor er sprake is van een toilet, wastafel en een ruime inloopdouche. Met de grote zwarte vloertegels en de witte muren en plafond ziet deze badkamer er zeer modern uit. We mogen wel stellen dat Daley Blind qua woningen een man met smaak is!

Achtertuin met ruim tuinhuisje

Vanuit de eet- en woonkamer bieden twee grote openslaande deuren toegang tot de bijbehorende achtertuin. Voor een Amsterdams appartement is een achtertuin uiteraard niet vanzelfsprekend, dus zorgt de tuin wel degelijk voor meerwaarde. Er is plek gemaakt voor een buitenterras, waar ook de nodige groenvoorziening niet ontbreekt. Aan de schuttingen groeit een weelderige klimop en grote bloembakken zijn voorzien van kleurrijke planten. Daarnaast is er nog plaats over voor een ruim tuinhuisje, die perfect als berging kan fungeren. Enkel de luxueuze zonnestoelen ontbreken nog, want de tuin bevindt zich op het zonnige westen. Zelfs zomers kan je in het midden van Amsterdam dus lekker afkoelen!

Acceptabele vraagprijs van ‘slechts’ 499.000 euro

De woning is helemaal instapklaar en de komende jaren zijn er geen klussen of verbouwingen nodig. Het enige waar het benedenhuis nog in kan verbeteren is de duurzaamheid. Op dit moment beschikt het huis van Daley Blind over energielabel C, waar dus nog wel het ene en andere te halen valt. Dit kan een reden zijn waarom de woning ‘slechts’ 499.000 euro kost, want de maandelijkse kosten zullen niet enorm meevallen. Wel is het appartement hierdoor best goed betaalbaar voor een onderkomen in het hartje van Amsterdam. Bovendien weet de toekomstige eigenaar van dit benedenhuis zeker dat hij Daley Blind met enige regelmaat tegen het lijf zou lopen. De voetballer zal als bewoner van het bovenhuis namelijk je bovenbuurman worden! Zie hieronder een aantal extra foto’s van de woning of neem een kijkje op Bekendeburen.