De verhaallijn van Pulp Fiction

Als je nog niet bekend bent met Pulp Fiction, vraag je je misschien af waar het over gaat. Naast het feit dat je onder steen hebt gelegen leggen we je het even uit: De film vertelt verschillende verhalen die op een bizarre manier met elkaar verbonden zijn. We volgen Vincent Vega (gespeeld door John Travolta) en Jules Winnfield (gespeeld door Samuel L. Jackson), twee huurmoordenaars die voor hun baas Marsellus Wallace werken. Tegelijkertijd krijgen we een inkijkje in het leven van bokser Butch (gespeeld Bruce Willis) en de knotsgekke Mia Wallace (gespeeld door Uma Thurman). Wat Pulp Fiction zo geniaal maakt, is de non-lineaire vertelling: de film springt heen en weer in tijd, waardoor je constant op het puntje van je stoel zit. De sterrencast, vol met de grootste namen in het Hollywood van die tijd, draagt nog meer bij aan de bizarre allure van de film.

Verwacht geen standaard Hollywood-verhaal. Tarantino speelt met de clichés van het misdaadgenre, mixt dat met absurd veel humor en ijzersterke dialogen. Hij levert zo een film die je of helemaal geweldig vindt of totaal doet verwarren. Maar één ding is zeker: het is een film die een blijvende indruk achterlaat.

Bekijk hier de trailer van Pulp Fiction:

 

Waanzinnige recensies van IMDb en Rotten Tomatoes

Dat Pulp Fiction een cultklassieker is, wordt nog eens bevestigd door de recensies. Op IMDb scoort de film een indrukwekkende 8.9/10, wat Pulp Fiction zelfs één van de best beoordeelde films op het gehele platform maakt. Rotten Tomatoes is ook lovend, met een score van 92% op de Tomatometer en een score van 96% op de Popcornmeter. Zowel critici als kijkers zijn het er dus over eens: dit is een must-see film.

Dus zet 22 september in je agenda, zorg voor veel popcorn, open de Netflix-app en dompel je onder in de gestoorde criminele wereld van Pulp Fiction. En geloof ons: je bent er daarna nog lang niet over uitgepraat!