Van kledinglijn naar datingapps Tinder, Bumble en Badoo

De Amerikaanse zakenvrouw Whitney Wolfe heeft het begin van haar carrière mede te danken aan de centen van haar vader. Deze man was een rijke projectontwikkelaar, waardoor zijn dochter moeiteloos een eigen bedrijf in tassen en kleding. Deze kledinglijn werd vrij snel bekend en Whitney zette zichzelf al op 20-jarige leeftijd goed op de kaart in de zakenwereld.

Twee jaar later wist Wolfe zich op te werken tot vice-president marketing voor de datingapp genaamd Tinder. Wolfe heeft de bekende naam van de app bedacht en is verantwoordelijk geweest voor de wereldwijde bekendheid van Tinder. Jaren later begon Wolfe een rechtszaak tegen één van de leidinggevenden in het bedrijf wegens ontucht, die ze wist te winnen. Daarmee harkte ze een bedrag van bijna 1 miljoen euro binnen en kreeg ze bovendien een groot gedeelte van de aandelen van Tinder. Met deze centen en haar kennis van zaken richtte Whitney Wolfe vervolgens de beursgenoteerde datingapp Bumble op en raakte ze betrokken bij de ontwikkeling van de datingapp die zich Badoo noemt. De waarde van deze onderneming wordt geschat op richting de 1,5 miljard euro, waarmee Wolfe één van de belangrijkste zakenvrouwen ter wereld is!

100 miljoen unieke appgebruikers op Bumble

Met de ontwikkeling van de datingapps heeft Wolfe een zeer slimme onderneming in haar bezit. Mensen zijn altijd op zoek naar een partner en daarin bereikt ze een gigantische doelgroep. Overal ter wereld worden de drie datingapps Tinder, Badoo en Bumble gebruikt, waarbij de leeftijdscategorie ook enorm is. Vier jaar geleden werd het aantal gebruikers van Bumble geschat op zo’n 100 miljoen. Niet veel later bereikte het bedrijf een totaalvermogen van maar liefst 11,5 miljard euro, waarmee het vermogen van Wolfe vanzelfsprekend een lekkere boost kreeg. Na het openbaar maken van de datingapp werd de Amerikaanse zakenvrouw in één klap de jongste vrouwelijke miljardair ter wereld. Ze was toen slechts 31 jaar oud en had met haar ondernemingen de beurs nagenoeg uitgespeeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Whitney Wolfe Herd (@whitney)

Reizen met bodyguard na cyberaanvallen

Hoewel Whitney Wolfe al totaal geen geldzorgen meer had, trouwde ze in 2017 met de gas- en olie-erfgenaam Michael Herd. Hierdoor kwam Wolfe er op financieel vlak nóg beter bij te zitten, want in de gas en olie valt een flink zakcentje te verdienen. Het stel woont daarom met hun tweetal kinderen in een keurig optrekje in het Amerikaanse Austin, Texas.

Toch gaat het leven niet helemaal over rozen als je een bekende miljardair bent, zo blijkt. Na cyberaanvallen op de app Bumble verplaatste Whitney Wolfe zich maandenlang enkel in het bijzijn van een professionele bodyguard. De aanvallen hadden de Amerikaanse zakenvrouw stevige angst ingeboezemd, waardoor ze een deel van haar immense vermogen moest besteden aan hoogwaardige beveiliging.

Het miljardenvermogen van Whitney Wolfe

Momenteel beschikt Whitney Wolfe naar verluidt over een vermogen van maar liefst 1,5 miljard dollar, waarmee ze twee jaar geleden op plaats 33 van de top 100 ‘Rijkste selfmade vrouwen van Amerika’ kwam te staan. Door haar aandelen in de drie grootste datingapps ter wereld, beschikt Wolfe min of meer over een monopoly binnen de markt. Naast Tinder, Bumble en Badoo bestaan er geen grote datingapps, waardoor Whitney weinig te maken heeft met concurrentie en de bankrekening dus ongestoord blijft spekken. Wellicht kan ze in de komende jaren in de buurt komen van het vermogen van vrouwen als Françoise Bettencourt Meyers van L’Oréal en Alice Walton van Walmart. Deze dames zijn in het bezit van een vermogen van tientallen miljarden euro’s.