Waarom wordt dit Amsterdamse penthouse verkocht?

Doutzen Kroes is niet alleen een topmodel en actrice, maar ook een uitstekende zakenvrouw. Los van de indrukwekkende deals die Doutzen in het verleden wist te maken met grote internationale modemerken, weet ze ook een stevige winst te behalen uit de verkoop van vastgoed.

Zo kocht ze dit prachtige appartement in Amsterdam in 2014, waar de destijds een bedrag voor af moest tikken van maar liefst 1.355.000 euro. Doutzen liet vervolgens een hypotheek vestigen van 1,6 miljoen piek op de woning, waarmee het model, misschien onbewust, een uitstekende deal te pakken had. Ondanks de overweldigende luxe die het penthouse te bieden heeft, besloot Doutzen zo’n vier jaar later een andere woning in het chique Huizen aan te schaffen. Met een hypotheek van 2,5 miljoen piek koos het voormalig topmodel een villa van 1,65 miljoen euro uit in het Gooi. Dankzij deze peperdure aankoop, was Doutzen Kroes aanzienlijk minder vaak woonachtig in haar Amsterdamse appartement. Kroes leek zich volledig te focussen op het realiseren van haar droomvilla in het Gooi, terwijl ze ook nog een ander riant optrekje in het Friese plaatsje Eastermar in het bezit had. Een gedeelte van het indrukwekkende vermogen van Doutzen (zo’n 28 miljoen euro) zit dus in steentjes, wat op lange termijn vaak voor een financieel succes zorgt!

Charmante appartementen in het chique Oud-Zuid

Het pand waar dit appartement zich bevindt, in het Amsterdamse Oud-Zuid, doet al vermoeden dat er stevig voor de woning gelapt dient te worden. Aan authenticiteit komt het gebouw namelijk niets te kort, dit is een klassiek pand dat een grote bijdrage levert aan de gezellige sferen in de Nederlandse hoofdstad. De sierlijke details en prachtige balkons voorzien het pand van charme, wat de vraagprijs van de appartementen in dit gebouw flink doet oplopen. Dat is natuurlijk te verwachten als je het hebt over ruime appartementen in het peperdure Oud-Zuid van Amsterdam.

Living met balkon aan de achterzijde

De trap die we aantreffen bij binnenkomst van het pand, brengt ons naar de eerste verdieping waar we direct de woning van Doutzen Kroes aantreffen. We komen binnen in de living waar, zeker voor een Amsterdams appartement, enorm veel ruimte terug te vinden is. Er is genoeg plek voor een royale ligbank en diverse gouden designermeubelen. In de muur is een enorm flatscreen verwerkt, waardoor een televisiemeubel overbodig is en er extra ruimte vrij blijft. Aan de achterzijde van deze kamer vinden we een eetruimte terug met een aangrenzende keuken. De gezonde maaltijden die Doutzen bereidt in deze luxueuze keuken met kookeiland, kan ze dus opeten met een prachtig uitzicht over de achtertuin. Dit is precies zoals een keuken en eetkamer horen te zijn in een chic penthouse in het Amsterdamse Oud-Zuid. Openslaande deuren bieden vanuit deze kamer toegang tot het balkon aan de achterkant van de woning. Zo kan je, zelfs in het overvolle Amsterdam, genieten van de nodige buitenlucht en privacy!

Spectaculaire kamers met hoogwaardig interieur

Naast deze woonkamer vinden we een zeer luxe masterbedroom terug, waar een gigantisch bed is geplaatst. Op de houten visgraatvloer zijn verschillende behaarde tapijten neergelegd en is wederom het uitzicht over de achtertuin aanwezig. Slaapkamers met zoveel ruimte komen we niet vaak tegen in appartementen in de Nederlandse hoofdstad. Hetzelfde geldt voor de aangrenzende badkamer, die voornamelijk in wit en grijs is uitgevoerd. In een Amsterdamse miljoenenwoning mogen de royale inloopdouche en moderne wastafel uiteraard niet ontbreken. De woning is naast deze badkamer nog goed voor twee extra badkamers, die van soortgelijke luxe zijn voorzien.

Hetzelfde geldt voor de slaapkamers, waarvan er maar liefst vijf stuks aanwezig zijn in dit appartement. Één hiervan is geplaatst in het zogeheten souterrain, die volledig is uitgevoerd in het beige. Een slaapkamer die beschikt over dezelfde ruimte, bevindt zich op dezelfde verdieping als de living. Ook hier treffen we een visgraatvloer aan en een balkon aan tuinzijde. Op dezelfde manier als in de woonkamer, is er een televisie in de muur verwerkt, al kunnen we in dit geval niet spreken van een indrukwekkend flatscreen. Wel is het interieur wederom tot in de puntjes verzorgd en is aan luxe en comfort duidelijk geen gebrek. Ditzelfde is aanwezig in de aangelegen mintgroene slaapkamer, die weer over een totaal andere sfeer beschikt. Vanuit deze kamer is het uitzicht over de straat aan de voorkant van het huis zeer uniek en natuurlijk onmisbaar in een Amsterdamse miljoenenwoning!

Opslagplaats voor peperdure designeroutfits

Als klap op de vuurpijl is de laatste slaapkamer zeer spectaculair uitgevoerd. Hier is namelijk sprake van een en suite badkamer en een reusachtige walk-in-closet. Deze kleedruimte heeft dus jarenlang gediend als opslagplaats voor de vele designeroutfits van Doutzen Kroes. Een topmodel als Kroes moet natuurlijk haar peperdure schoenen van Gucci en Versace op stijlvolle manier opbergen. Deze ruimte is echter groot genoeg voor duizenden kledingstukken en zal dus voor iedere toekomstige eigenaar royaal genoeg zijn.

Het huis is van alle gemakken en faciliteiten voorzien, maar vooral de bijbehorende achtertuin is opmerkelijk voor een appartement in het centrum van Amsterdam. Hier is een groot kunstgrasveld aangelegd, waar een kinderspeeltoestel is geplaatst, waar de kinderen van Kroes gebruik van hebben gemaakt. Om te kunnen genieten van het zonnetje zijn er diverse zonnestoelen neergezet, waar je lekker tot rust kunt komen. De hoge afzetting door middel van een houten schutting, zorgt dat je zelfs in het centrum van Amsterdam grote mate van privacy kunt ervaren.

Verwachte winst van maar liefst € 600.000

Als we kijken naar de hypotheek die Doutzen op de woning liet vestigen, verwacht ze bij de verkoop een lekkere winst over te houden. Ze kocht het huis namelijk voor 1,6 miljoen euro en probeert het optrekje momenteel te verpatsen voor maar liefst 2,2 miljoen piek. Bij een succesvolle verkoop pakt het Nederlandse topmodel dus een winst van zes ton! Daarmee bewijst Doutzen Kroes een uitstekende zakenvrouw te zijn, die als geen ander weet hoe ze haar centen moet verdienen. Een bedrag van zes ton is echter kleingeld als we het vergelijken met het indrukwekkende miljoenenvermogen van Kroes. Hoe dan ook blijft dit Amsterdamse penthouse een absolute parel, waar je volledig wordt ondergedompeld in luxe. Ook kickbokser Badr Hari had dit in de gaten, wat betekent dat hij voor Doutzen woonachtig was in dit prachtige optrekje. De woning heeft dus BN’er na BN’er als eigenaar, maar wie wordt de volgende? Zie hieronder een aantal extra foto’s van dit mooie huis of neem een kijkje op Bekendeburen.