Caleb de creatieveling

Het idee begon simpel. Caleb verzamelde 14 stevige pallets, bij voorkeur van eiken- en walnoothout, omdat die sterker en duurzamer zijn. Hij verbond de pallets met elkaar door middel van ondersteuning en gebruikte orkaanriemen, extreem sterke metalen banden, om de constructie extra stevig te maken. Vervolgens bekleedde hij de binnenkant met folie en een blauw zeil, waardoor het zwembad die karakteristieke zwembadlook kreeg.

Wat deze DIY-klus nog indrukwekkender maakt, is dat Caleb alles in slechts 12 uur verspreid over een week voltooide. Zijn vrouw, Kayla, was aanvankelijk sceptisch over het plan, maar besloot toch te helpen en het hele proces te filmen. De video, gedeeld op TikTok, ging viraal en staat momenteel op zo’n twee miljoen views.

@organizedhomeandlife it’s here… the moment you’ve all been waiting for. #diy #diyproject #palletpool #poolparty #poolcleaning #palletproject #summervibes ♬ The Home Depot Beat – The Home Depot

En het zwembad staat!!!

In eerste instantie was Kayla niet overtuigd dat het project zou slagen. Maar nu, bijna een maand later, staat het zwembad nog steeds stevig en hebben zij en Caleb er al talloze keren van genoten. “We zwemmen er bijna elke dag in en hebben al verschillende zwembadfeestjes gehouden“, zegt Kayla enthousiast. Het is moeilijk te geloven dat zo’n stevig en functioneel zwembad met zo weinig middelen is gebouwd.

Wat begon als een simpel DIY-project groeide uit tot een virale sensatie, waarbij Kayla’s TikTok-volgersaantal van 400 naar 200.000 steeg in slechts twee weken. Caleb en Kayla zijn van plan om door te gaan met hun DIY-avonturen, en met hun creativiteit en doorzettingsvermogen is de kans groot dat we nog veel meer inspirerende projecten van hen zullen zien.

Kortom, met een beetje vindingrijkheid en doorzettingsvermogen is alles mogelijk, zelfs een zwembad bouwen voor slechts 120 euro!