GTA 6 zal uitkomen op de nieuwste generatie consoles

Ook al is GTA 6 waarschijnlijk nog ruim een jaar van ons verwijderd, laten we het eens hebben over de olifant in de kamer: het feit dat miljoenen gamers die staan te popelen om het te spelen, het niet eens kunnen spelen wanneer het eindelijk uitkomt. Waarom niet? Simpelweg omdat hun hardware het niet aan kan. GTA 6 komt volgend jaar uit op de nieuwste generatie consoles, en pc-gamers zullen nog even geduld moeten hebben terwijl de consolebezitters voorrang krijgen. Maar helaas, het spel komt niet naar de consoles waar veel gamers al jarenlang op vertrouwen, namelijk de PS4 en Xbox One.

Toen Rockstar de release aankondigde, zeiden ze in een persbericht: “Rockstar Games, een uitgeeflabel van Take-Two Interactive Software, Inc., is trots om aan te kondigen dat Grand Theft Auto VI in 2025 naar PlayStation 5-computersystemen en Xbox Series X/S-games- en entertainment systemen komt.”

Hoewel dit voor velen geen goed nieuws is, mogen we ook eerlijk zijn dat het niet héél gek is: de PS4 en Xbox One kwamen al in 2013 uit, nu al ruim 11 jaar geleden dus!

Heb je de officiële trailer van GTA 6 gezien? Dan weet je dat je niet van oude consoles kunt verwachten dat ze deze waanzinnige graphics en die gigantische open wereld bijhouden. Vergeet niet dat je het hebt over een hele, drukke, open wereld die je in razende vaart kunt verkennen. En je vraagt een console die misschien wel 11 jaar oud is om dat te doen? Dat is gewoon niet eerlijk tegenover die apparaten, toch?

De PS5 en de nieuwste Generatie Xbox bestaan ook al jaren

Wanneer GTA 6 volgend jaar gelanceerd zal worden, dan zullen de ‘nieuwe generatie’ consoles ook alweer vijf jaar oud zijn. Dat is eigenlijk ook niet niks. Tenzij er grote vertragingen optreden, komt GTA6 uit voordat de volgende generatie consoles arriveert. Dus als je een van de eersten wilt zijn om te spelen, zorg er dan in ieder geval voor dat je een PS5 of Xbox Series X/S in huis hebt.

Pc-gamers zullen waarschijnlijk iets langer moeten wachten op hun versie, maar geen zorgen, daarna zal de modding-community ongetwijfeld aan de slag gaan om enkele fantastische aanpassingen aan de game te maken.