Een liefdesverhaal verandert in een nachtmerrie

De 45-jarige Pat vertelt dat hij en zijn ex-verloofde Ella zo’n 24 jaar geleden zwanger waren van hun eerste kindje. “In de zevende hemel was ik”, schrijft hij op Reddit. “Ik werd vader! Niet veel later vroeg ik haar ten huwelijk, maar we wilden pas trouwen als onze dochter een jaar of vier was, zodat zij er ook actieve herinneringen aan zou hebben.” 

Het liep helaas anders: toen Ella zo’n zeven maanden zwanger was, hoorde hij van zijn goede vriend Luke dat de baby in haar buik wel eens van hem zou kunnen zijn. “Mijn wereld stortte letterlijk in”, vervolgt hij. “Ik kon mijn oren niet geloven: had ze mij bedrogen met één van mijn vrienden?” Al gauw werd het zwart voor zijn ogen en kwam het tot een handgemeen. Ella koos daarbij direct de kant van Luke, waarmee aannemelijk werd dat hij de vader de baby was.

Een vaderschapstest wijst uit dat Pat niet de vader is

Na de bevalling van hun dochter dwingt Pat Ella tot het afnemen van een vaderschapstest. Hieruit bleek inderdaad dat hij niet de vader was, waarna hij de relatie met Ella beëindigde. Ella trok op haar beurt in bij Luke, zodat ze samen voor hun dochter konden zorgen. Jaren gingen voorbij voordat de inmiddels 45-jarige Pat zijn ex-verloofde opnieuw tegenkwam, samen met haar 23-jarige dochter Nickey. Als het drietal aan de praat raakt, komt er een nieuwe verrassing bovendrijven: ook Luke blijkt niet de vader van Nickey te zijn, en heeft de twee het huis uit gezet toen hij hier achter kwam. Ella bedroog Pat dus niet alleen met Luke, maar ook met andere mannen. Over de biologische vader van Nickey heeft Ella altijd gezwegen, en zijn identiteit is dus onbekend. Nickey laat Pat weten haar moeder dit altijd kwalijk te hebben genomen en er altijd mee gepest te zijn.

Jaren later nemen Pat en Nickey wraak op Ella

Pat en Nickey hebben na hun ontmoeting contact gehouden. Nickey bleek iemand nodig te hebben die haar begreep, en Pat bleek behoefte te hebben aan hetzelfde. Ze ontmoetten elkaar een aantal keer in verschillende hotelbars, en op één avond liep dat uit de hand. Ze deelden het bed met elkaar en de volgende ochtend besloten ze Ella daar op een wel hele geraffineerde manier van op de hoogte te brengen. Ze namen een foto in bed, die Nickey vervolgens naar haar moeder opstuurde. “Is dit hem dan misschien?”, plaatste ze als bijschrift onder de foto. Daarmee nam Pat alsnog wraak op zijn ex-verloofde, door het bed te delen met haar dochter. Gestoord.