Een basisverzekering voor het gezin

Ga je een zorgverzekering kiezen voor het hele gezin? Houd er dan rekening mee dat kinderen tot 18 jaar onder de verzekering van de ouders vallen. Daar hoef je dus niets extra’s voor te betalen. Ook fijn: tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar vallen ook onder de basisverzekering. Daar hoef je dus ook geen aanvullende verzekering voor af te sluiten. Let wel op: de orthodontist valt hier niet onder! Basisverzekeringen zijn er in vier soorten. Je kunt kiezen voor select, basis, geregeld of uitgebreid. Net zoals de prijzen oplopen naarmate je richting de uitgebreide verzekering gaat, zie je ook dat er meer gedekt wordt. Je krijgt dus wel waar voor je geld en als je het denkt nodig te hebben is het zeker aan te raden om te kiezen voor een uitgebreidere dekking.

Maak het af met aanvullende verzekeringen

Nou, de basisverzekering is geregeld, dan heb je in ieder geval wettelijk alles netjes op orde. Ben je nog niet helemaal tevreden met de dekking van de basisverzekering? Dan kun je dat nog uitbreiden met de aanvullende zorgverzekeringen. Hierbij kun je dan dingen kiezen die niet onder de basisverzekering vallen, maar die jij wel graag verzekerd wilt hebben. Dit kan van alles zijn: van fysiotherapie tot tandartskosten tot kraamzorg. Je kan er ook voor kiezen om geen extra aanvullende verzekering af te sluiten. Als jij denkt genoeg te hebben aan alleen de basisverzekering, is dat natuurlijk ook helemaal prima.

In geval van nood

Wil je geen aanvullende verzekeringen, maar wel verzekerd zijn bij ongelukken? Ook daar is een oplossing voor. Je kunt dan namelijk kiezen voor een verzekering uit het ‘Zorg Pech pakket’. Met deze verzekeringen ben je wel verzekerd tegen onverwachte zorgkosten na een ongeval. Ideaal dus als je nu geen echte behoefte hebt aan zorg, maar wel wat zekerheid wil in het geval dat er onverhoopt iets misgaat. Je hebt dan de keuze voor een verzekering voor ongelukken en zorgkosten op reis of een verzekering voor hulp na een ongeval. Bij de verzekering op reis ben je beschermd tegen extra zorgkosten en noodgevallen in het buitenland. En bij de verzekering voor ongevallen ben je verzekerd voor tijdelijke huishoudelijke hulp, een kinderoppas of een hondenuitlaatservice. Dit kan je een hoop kopzorgen en stress schelen en geeft jou alle rust die je nodig hebt om je volledig te focussen op je eigen herstel. Zo ben je binnen no-time weer helemaal zo goed als nieuw.

Zoek het even uit

Het kiezen van een zorgverzekering is misschien niet het hoogtepunt van je dag, dat is wel te begrijpen. Maar toch is het belangrijk om even goed na te denken over de verzekering die je wil afsluiten. Zorg nodig hebben is in de meeste gevallen niet leuk, maar wanneer je het nodig hebt maakt een goede verzekering een wereld van verschil. Natuurlijk financieel maar ook voor je eigen gemoedsrust. Zeker als het om je gezin gaat, wil je natuurlijk dat je dierbaren altijd toegang hebben tot de allerbeste zorg die ze maar kunnen krijgen. Een goede zorgverzekering maakt dat mogelijk.