Vijf unieke grachtenpanden
In totaal zijn er maar liefst vijf losse adressen samengevoegd, die samen één woning vormen. Het gaat om Keizersgracht 584 – 586 en Kerkstraat 137 – 141. Aan woonoppervlakte zal dus geen gebrek zijn. Bovendien is er een perceel met een oppervlakte van bijna 820 vierkante meter. Voor een huis in Amsterdam is dat zeer uniek.
De woonoppervlakte van ruim 1700 vierkante meter is dus verdeeld over twee aangrenzende grachtenpanden op de historische Keizersgracht en drie panden in de Kerkstraat die allemaal verbonden zijn door een prachtige Japanse binnentuin. Hier herleef je de enerverende geschiedenis die de panden hebben gekend. Aan zowel de binnen- als buitenzijde zijn diverse historische kenmerken bewaard gebleven.
Unieke ligging
Vooral de ligging van de panden is uiterst uniek. Vanaf de deur zijn verschillende iconische bezienswaardigheden in Amsterdam, goed bereikbaar met de benenwagen. Denk bijvoorbeeld aan de Dam, de Westerkerk en de befaamde ‘Negen Straatjes’. Mocht je nog geld over hebben na de aanschaf van dit prachtige pand, kan je daar dus een stroopwafel halen voor 14 euro. Ook zijn er diverse musea in de buurt van de woning. Toch zijn de vijf panden al een museum op zich en hoef je om kunst te bezichtigen niet eens de deur uit!
Een koninklijk ontvangst bij binnenkomst
Van de gehele decadente Amsterdamse grachtengordel, is deze woning de grootste die momenteel te koop staat. Dat is natuurlijk niet voor niets. Alle luxe en exclusiviteit die het huis te bieden heeft, begint al bij de imponerende marmeren hal. In deze entree is alles tot in details uitgewerkt en is er gebruik gemaakt van zeer hoge plafonds. Je hebt het gevoel alsof je een eeuwenoud kasteel betreedt. Daar dragen vooral de gouden spiegels en lampen aan bij. Op Funda wordt er zelfs gesproken van een ‘koninklijk ontvangst’. Vanuit deze ontvangstruimte zijn, door middel van een hardhouten trap, alle kamers van de Keizersgracht 584 te betreden.
Een interieur met absurde luxe
Allereerst treffen we het souterrain waar een zeer uitgebreide wellness is geplaatst. Dan hebben we het niet over een klein badje en een krappe sauna, maar twee gigantische verwarmde baden en een sauna zo groot als de gemiddelde studentenkamer. Deze kamer is volledig in Japanse stijl uitgevoerd en dan mag een royale ontspanningsruimte uiteraard niet ontbreken. Vanuit deze ontspanningsruimte heb je een fantastisch uitzicht over de binnentuin. Zo is het niet lastig om tot rust te komen. In dit vertrek word je gegarandeerd helemaal ‘Zen’.
Op de bel-etage gaat de absurde vorm van luxe rustig verder. Zo vinden we op deze verdieping een bibliotheek en een zitkamer terug. Deze ruimtes zijn zeer elegant ingericht en bezitten een authentieke sfeer. Een enorme kroonluchter, schilderij en standbeeld op een sokkel, benadrukken de lange geschiedenis van het pand. Aangrenzend vinden we de zitkamer waar twee grote majestueuze ramen voor flinke lichtinval zorgen en vooral een schilderachtig uitzicht over de grachten mogelijk maken.
De riante woonkamer van de Keizersgracht 584, vinden we terug op de eerste verdieping aan de voorkant van het pand. Er is sprake van een pantry en een luxe open haard. Ook is er vanuit deze kamer een doorgang naar de Keizersgracht 586. Oude bankstellen, gigantische spiegels en een pianovleugel zorgen voor een koninklijke sfeer. Voor dit soort kamers reizen vele toeristen af naar paleizen in Parijs, terwijl een woning met soortgelijke vertrekken gewoon in Amsterdam is terug te vinden. Dat zien we ook terug aan de vloer, die wordt betiteld als ‘eiken Versailles-vloer’.
Zo’n vloer vinden we niet terug op de tweede verdieping van het voorhuis. Deze kamer wordt op dit moment gebruikt als kantoor en is dus iets minder klassiek dan de woonkamer. Door de aanwezigheid van een badkamer en keuken kan deze kantoorruimte overigens ook heel goed omgebouwd worden tot andere ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een logeerkamer. Vanuit deze kamer is door middel van een inpandige trap de privésportschool te bereiken. Deze gym biedt vervolgens weer toegang tot het zonnige dakterras, waar na het sporten genoten kan worden van de frisse buitenlucht. Verder zijn er op de bovenste verdieping van het voorhuis op nummer 584, twee badkamers, een kastenkamer en een luxueuze slaapkamer aanwezig. Daarnaast is er nog genoeg ruimte voor een extra slaap- of badkamer, mocht je dat nog noodzakelijk vinden.
Een privémuseum voor Japanse kunst
De aangrenzende Keizersgracht 586 is dus zowel vanaf de straat als via de Keizersgracht 584 te betreden. Dit pand is een stuk moderner dan het pand op nummer 584. De entree is dus meer ingetogen en de meubels stralen minder authenticiteit uit, maar zijn daarom niet minder functioneel. Zo leent de kamer die we als eerste tegenkomen perfect als praktijk of kantoor aan huis. Op die manier hoef je het grachtenpand dus niet eens uit om naar je werk te gaan. Aan de achterzijde van het pand vinden we een slaapkamer die toegang biedt tot een van de terrassen die grenst aan de grachtentuin. Op de bovenliggende etage bevinden zich een royale woonkamer met sierlijke ramen en een unieke tatami ruimte. Dit is een privémuseum voor Japanse kunst en benadrukt de rijke geschiedenis van het oude grachtenpand. Op de tweede verdieping zijn nog diverse slaap- en badkamers te vinden en zijn er nog veel mogelijkheden om extra slaapkamers toe te voegen. Vooral de luxe badkamer met een royaal ligbad trekt op deze woonlaag de aandacht.
Bedrijfsruimtes aan de Kerkstraat
Aan de Kerkstraat op nummer 141 vinden we een voormalig koetshuis met grote historische waarde. Het pand is vanuit de verbindende grachtentuin en vanaf de straat te betreden. Net zoals het iconische Zaanse tuinhuisje, dateert het gebouw uit de late negentiende eeuw. Aangrenzend vinden we nummertje 139 waar een bedrijfsruimte in is geplaatst die op dit moment niet verhuurd wordt. Bij aanschaf van het pand kan er dus gekozen worden om de ruimte om te toveren tot woonruimte of te verhuren als bedrijfsruimte. Op de begane grond is nog een bedrijfsruimte terug te vinden, maar daar zijn minder opties mogelijk. Dat vertrek functioneert als parkeerruimte voor de adressen Kerkstraat 141 en 139. Als eigenaar van deze miljoenenpanden hoef je dus nooit te stressen om een parkeerplek in Amsterdam. Dat bespaart een hoop schade en parkeerboetes!
Tot slot is de Kerkstraat 137 bij de gigantische vraagprijs inbegrepen. Ook hier is sprake van een bedrijfsruimte, maar die wordt momenteel reeds verhuurd. Zo zitten er een kapsalon en een yoga-studio in deze ruimte. Uiteraard moet er door deze bedrijven betaald worden voor het verblijven in dit historische pand. Bij aanschaf van het pand heb je dus direct een passief inkomen te pakken.
Abnormale vraagprijs op Funda
Voor al deze absurde luxe moet uiteraard flink gelapt worden. Het Rijksmonumentale huis is immers een van de duurste woningen van heel Nederland. De vraagprijs per vierkante meter is maar liefst 10.971 euro. Gezien de gigantische oppervlakte komt er vervolgens een abnormaal bedrag op het prijskaartje te staan. Voor het geheel moet een geldbedrag van 18.750.000 euro worden afgetikt.
Bekijk hieronder meerdere foto’s (bron: Funda):