Verbeter je PR bankdrukken met deze oefeningen

Om je prestaties tijdens het bankdrukken te verbeteren, is het essentieel om andere accessoire-oefeningen te integreren in je trainingsroutine. Deze oefeningen richten zich op verschillende spiergroepen die allemaal bijdragen aan een krachtigere bankdruk in de sportschool.

1. Half-Knielende overhead press: Deze unilaterale oefening is geweldig om je schouders te versterken. Het dwingt je om je bekken te stabiliseren en je buikspieren aan te spannen, wat ook je core traint.

2. Push-up met weerstandsband: Voeg weerstand toe aan je push-ups om je borst nog meer uit te dagen. Het werken met weerstandsbanden verbetert de explosiviteit van je push-ups, wat zich vertaalt naar een krachtiger bankdruk.

3. JM press: Als je moeite hebt om je bankdruk te verhogen, kan het zijn dat je triceps te zwak zijn. De JM press is een effectieve manier om je triceps te versterken en helpt je ook op “armday”.

4. Borst-ondersteunde incline row: Deze oefening versterkt je rugspieren, wat cruciaal is voor stabiliteit tijdens het bankdrukken. Een sterke rug kan je helpen om het gewicht beter te controleren en jezelf steviger op de bank te laten voelen.

5. Floor press: De floor press richt zich op de lockout-fase van de bankdruk. Door niet de volledige bewegingsuitslag te gebruiken, kun je zwaardere gewichten tillen en de kracht in je triceps vergroten.

Door deze oefeningen toe te voegen aan je trainingsschema, werk je aan een sterker en gebalanceerder lichaam dat beter in staat is om hogere gewichten te tillen tijdens het bankdrukken. Vergeet niet om consistent en gedisciplineerd te blijven trainen. Je zult merken dat je bankdruk PR snel zal verbeteren met deze accessoire-oefeningen in je arsenaal.