Waarom besteden Nederlanders hun vakantiegeld ergens anders aan?
Er is een onderzoek gedaan naar de besteding van het vakantiegeld van Nederlanders. Het leven van tegenwoordig is namelijk ook zo onbeschoft duur geworden dat voor sommige mensen reizen niet eens meer realistisch is. Niet alleen de reizen op zich zijn duur, maar ook juist de bijzaken waar wij als Nederlanders ons geld dan aan uitgeven.
Waar wordt vakantiegeld nu aan uitgeven?
Het vakantiegeld dat de meeste Nederlanders ontvangen wordt dus eigenlijk een soort opgespaard voor levensonderhoud. Zo blijkt uit een onderzoek van Improof Research dat mensen het geld gebruiken voor de betaling van hun huur, hun boodschappen of dat ze het gewoon opsparen. Het blijkt dat 30% van Nederlanders hun vakantiegeld eerder besteedt aan nieuwe keukens, televisies of bijvoorbeeld studies. Voor 50% van de Nederlanders gaat hun vakantiegeld wel gewoon nog naar hun vakanties.
Dit betekent dus niet dat Nederlanders niet meer op vakantie gaan. Het blijkt namelijk dat toch nog 83% van de Nederlanders sowieso één keer per jaar op vakantie gaat. 50% van deze vakantiegangers gaat dan zelfs wel twee of drie keer per jaar. Vakanties zijn dus nog steeds heel belangrijk voor Nederlanders.
Hoe serieus nemen Nederlanders hun vakanties?
Wij als Nederlanders hechten wel enorm veel waarde aan onze vakanties. Zo zegt maar liefst 45% dat zij vinden dat op vakantie gaan een ‘recht’ zou moeten zijn. Zo’n 38% benoemt de vakantie dan ook de allerbelangrijkste gebeurtenis in het hele jaar. Zelfs 30% van de Nederlanders vindt vakantie nog belangrijker dan werk. Dan nemen we die vakantie toch wel erg serieus.
Tip: Wil je graag op vakantie maar heb je niet zo’n hoog budget? Heb je wel eens van de Malediven van Italië gehoord?