Het recept voor stamppot sushi

Het krankzinnige idee van de vernederlandsing van sushi kwam van de Lidl. Dit is het typische gevalletje van ‘wat de boer niet kent, dat eet hij niet’. Letterlijk.

Er zijn nog genoeg mensen die elke dag een avg’tje eten. Als je daarom sushi met een ouderwetse stamppot vult, maak je zelfs de aardappeleters blij. Vind je boerenkool te saai? Vul hem dan met andijvie, hutspot of zuurkool.

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 zak boerenkool
  • 1 rookworst
  • 1 pot grote augurken
  • norivellen
  • jus

Bereidingswijze

  1. Snij de aardappels in blokjes, zet het op met koud water en breng het aan de kook. Daar doe je de gesneden boerenkool bij en dat kook je in 20 tot 25 minuten gaar.
  2. Als het gaar is, giet je het goed af. Dan voeg je peper, zout en een klontje boter toe voordat je het tot een lekkere puree stampt.
  3. Vervolgens verwarm je de rookworst zoals op de verpakking staat beschreven en snij je hem in langwerpige stroken.
  4. Snij de augurken ook in lange repen.
  5. Leg een norivel op het bamboematje. Verdeel er stamppot overheen en leg een augurk en rookworst reep in het midden. Rol het daarna netjes en strak op en plak de randjes vast met water.
  6. Als laatste snij je de rol in mooie stukken en kun je de stamppot-sushi, met stokjes, in de jus dopen.

Wil jij nou nog een keer kijken naar hoe je het klaar moet maken? Bekijk dan de video hieronder: