De inmiddels 22-jarige man uit Maastricht werkte in 2018 en 2019 bij de juwelier in het centrum van de stad. Aan het eind van 2019 merkte de eigenaar van de zaak dat diverse dure horloges uit zijn voorraad ontbraken. Daarnaast waren er ook sieraden ter waarde van ruim 3.000 euro verdwenen. Dure sieraden zijn voorzien van een serienummer, daarom kon de politie gericht zoeken in het Digitaal Opkopers Register.
Het leven van een koning met gesloten goederen
Uit politieonderzoek is gebleken dat de gestolen sieraden en horloges verkocht waren aan verschillende juweliers in het zuiden van Limburg, maar ook aan één Amsterdamse juwelier en een bekende webwinkel. Uiteindelijk kwam de politie uit bij de jonge Maastrichtenaar. Volgens justitie heeft de twintiger ruim 124.000 euro ‘verdiend’ met het verkopen van de sieraden en horloges. Van de opbrengst financierde hij een luxe levensstijl en zijn gokverslaving.
Hij bleek ook op vakantie geweest te zijn naar onder andere Mallorca en Bali. Waar hij feestte in de vip-lounges, flessen champagne van duizend euro kocht en op één avond zelfs 65 flessen drank bestelde.
De uitspraken van de rechter
Alles bij elkaar leverde dit een strafdossier van ruim 400 pagina’s op. De spijt en schaamte van de Maastrichtenaar komen volgens de politierechter te laat. “Uw werkgever moet erop kunnen vertrouwen dat u eerlijk werk levert. En wat doet u? Van al dat geld gaat u op vakantie, hangt de grote jongen uit, bestelt voor duizenden euro’s aan drank en dat allemaal van andermans centen. Ik vind het volstrekt onjuist”.
Daarnaast is er ook een gasdruk- en een luchtdrukwapen bij de man gevonden, dit werkt niet in zijn voordeel. De rechter veroordeelde de man tot vijf maanden gevangenisstraf. Ook moet hij ook schade van de ruim 124.000 euro terugbetalen. De veroordeelde horlogedief gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.